Gündem Kimsenin hakkında gözümüz yok

Kimsenin hakkında gözümüz yok

Paylaş
Kimsenin hakkında gözümüz yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atina dönüşünde uçakta gazetecilerle konuştu. Erdoğan, “Kimsenin hakkında hukukunda gözümüz yok. Doğu Akdeniz’de kapsayıcı, adil bir paylaşım mümkün” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görüşmede, Gazze başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanmakta olan zulmü gündeme getirdiğini söyleyen Erdoğan, “Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e ‘Sizi Filistin’in yanında görmek isterdik. Keşke çekimser olanların arasında kalmasaydınız, siz de bu 121 ülkenin yanında yer alsaydınız’ dedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tayyip Erdoğan uçakta aralarında POSTA Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in de olduğu gazetecilerle konuştu.

DOST KAZANMA GAYRETİNDEYİZ

Ege Denizi üzerinde Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan it dalaşlarına dair konuşan Erdoğan, “‘Biz artık bu sayfayı kapatalım, bitirelim bu işi’ dedik. Dost kazanmanın gayreti içerisindeyiz. Kimsenin hakkında hukukunda gözümüz olmadığı gibi, haklarımızı da kimseye çiğnetmeme irademiz sağlamdır. Kaldı ki Doğu Akdeniz’de kapsayıcı, adil bir paylaşım mümkündür. Yeter ki bunu sağlayacak zemini inşa edip, doğru yol haritaları oluşturalım ve provokasyonlara fırsat vermeyelim” dedi.

EN YİĞİT SANCHEZ ÇIKTI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Birleşmiş Milleter Güvenlik Konseyi’ne yazdığı mektupa dikkat çeken Erdoğan, “Daha yeni 99. maddeyi ancak işletebildi. Bakalım netice alabilecek mi? Guterres, küresel sistemin alarm düğmesine basmıştır. Dünya barışını korumak için kurulmuş bir yapıyı oluşturan unsurlara ‘görevinizi unutmayın’ demektedir. İspanya Başbakanı Sanchez Batı ülkeleri içerisinde gerçekten en yiğidi çıktı” dedi.

Haberin Devamı

15 ARALIK’TAN SONRA

Erdoğan yerel seçimlere ilişkin ise şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar. Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.”