Gündem Kiracıya elektrik zulmü

Kiracıya elektrik zulmü

Paylaş
Kiracıya elektrik zulmü

Ankara'da ev sahibi Mehmet D. yüzde 100'lük kira artışını kabul etmediği için kiracısı Adem Aktaş’ın oturduğu dairenin elektriğini kestirdi. Mum ışığında yaşayan kiracı Aktaş, evden çıkmayacağını ve yasal yollarla hakkını arayacağını söyledi.

Ev sahibi Mehmet D., Ankara Yenimahalle’ye bağlı Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki evinin kirasını 5 bin TL’den 10 bin TL’ye çıkarmak istedi. Fakat kiracı Adem Aktaş (65), emekli olduğunu ve bu kirayı ödeyemeyeceğini söyledi. Mehmet D., kiracısından evi tahliye etmesini istedi. Aktaş, evden çıkmak istemeyince Mehmet D., kendi üzerine olan elektrik aboneliğini iptal etti. Kiracı Aktaş, 10 yıldır zihinsel engelli kardeşi ile oturdukları evin kirasını, ev sahibinin isteği üzerine elden verdiğini belirterek, “Bu yüzden elektrik ve doğalgaz abonelikleri ev sahibinin üzerine kayıtlı” diye konuştu.

Haberin Devamı

DOĞALGAZI DA KESMİŞ

10 bin TL kira verdiği takdirde geçinemeyeceğini söyleyen Aktaş, “Emekli maaşım 10 bin TL. Başka gelirim de yok. Doğalgazı da kesmişti, hemen gidip abone oldum. Elektriği açtırmaya gittiğimde ise ‘Daire ev sahibinin eşinin üzerine, onun kimlik fotokopisini getir, öyle açalım’ dediler. O da vermiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Kombi çalışmıyor. Elektrik yok, ocakta su ısıtıp banyoya gidiyoruz. İlkel bir yaşam sürüyoruz, mumla yaşıyoruz. Mahkemeye vereceğim” dedi. Ev sahibi Mehmet D. ise aboneliği üzerine alması için kiracısının elektriğini kestirdiğini iddia etti. Umutcan ÖREN Canberk ÖZTÜRK/DHA