Gündem Kırklareli'ndeki sel felaketinde 1 kişi hala kayıp!

Kırklareli'ndeki sel felaketinde 1 kişi hala kayıp!

Paylaş
Kırklareli'ndeki sel felaketinde 1 kişi hala kayıp!

Kırklareli'nde yaşanan sel felaketinin 3'üncü gününde kayıp olan 1 kişiyi arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra asker de arıyor.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi İğneada bölgesinde yaşanan sel felaketinin 3'üncü gününde de aramalar sürüyor. Şu ana kadar 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp 1 kişi ise halen bulunamadı. Askeri birlikler, AFAD, polis, jandarma, UMKE ve çeşitli kurtarma ekipleri, arama köpeklerinin desteğiyle kayıp Ahmet Baki Şimşek aranıyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün Twitter hesabından bir açıklama yaparak Ahmet Baki Şimşek için 890 kişilik ekibin bölgede arama çalışması yürüttüğünü ifade ederek, "Kırklareli'ndeki sel olayına ilişkin yoğun bir çabayla sürdürdüğümüz arama kurtarma çalışmalarında canımızı yakan kayıplarımız var. Maalesef, İstanbul Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli Anestezi Asistanı Doktor arkadaşımız Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar'ın cansız bedenlerine ulaşıldı" dedi.

Bakan Koca, "Her kayıp çok üzücü. Şifa dağıtan elin kaybı da öyle oldu. Kayıp vatandaşımız Ahmet Baki Şimşek için ise arama kurtarma çalışmaları 890 kişilik ekiple devam ediyor. Yaralı olarak kurtarılan 3 hastamızdan Kerem Şimşek; yoğun bakım ihtiyacı nedeniyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Daha önce Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Mila ve babası Hüseyin Duman'ın genel durumları iyi. Bugün taburcu olmaları planlanıyor. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

3 AY ÖNCE EVLENMİŞLER

Doktor ve eşinin 3 ay önce 17 Haziran'da evlendiği ve Antalya’nın Alanya ilçesinden Kırklareli’ne tatil yapmak amacıyla geldikleri öğrenildi.

KAYIP KİŞİ ARANIYOR

Kayıp Ahmet Baki Şimşek aranıyor. Emekli öğretmen olduğu ailesi ile birlikte tatile gittiği iddiaları var. Eşinin selde hayatını kaybettiği ve çocuğunun sağ kurtulduğu söyleniyor.