Gündem Kırmızı bültenle aranan ‘Balina’ Türkiye'de yakalandı!

Kırmızı bültenle aranan ‘Balina’ Türkiye'de yakalandı!

Paylaş
Kırmızı bültenle aranan ‘Balina’ Türkiye'de yakalandı!

Uluslararası uyuşturucu ve suç çetesine yönelik iki haftada düzenlenen iki operasyonla büyük darbe vuruldu. Kırmızı bültenle aranan çetenin elebaşı ‘Balina’ lakaplı Isaac Bignan ile silahlı kanadını yöneten Jurean Anthony Finix’in de aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı.

Güney Amerika ve Avrupa rotasındaki uyuşturucu trafiğini yöneten uluslararası kartelin Türkiye’deki bağlantılarına yönelik operasyonlar devam ediyor. İstanbul merkez olmak üzere Muğla, Aydın, Ankara ve Antalya’da 13 Haziran’da yapılan ilk operasyonda uluslararası uyuşturucu çetesinin Türkiye ayağını oluşturan şüphelilerden 25’i gözaltına alınırken, çetenin bir milyar liranın üzerindeki mülk ve parasına da el koyuldu.

Haberin Devamı

Çalışmalarına devam eden polis, uluslararası uyuşturucu çetesinin büyük baronu ‘Balina’ lakaplı Isaac Bignan’ın Türkiye’de olduğunu saptadı. Interpol tarfından kırmızı bültenle aranan Bignan’ın peşine düşen polis, kartelin Bignan’ı Türkiye’den kaçırmak için hazırlık yaptığını deşifre etti.

YURT DIŞINA KAÇACAKTI

Ekipler, çetenin silahlı kanadını yöneten ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Jurean Anthony Finix’in, çetenin Türkiye kanadının başında bulunan Siirtli Naci lakaplı Naci Yılmaz’ın adamlarıyla iletişime geçerek İstanbul’a geldiğini belirledi. İkinci operasyon için 23 Haziran’da düğmeye basan polis, Kağıthane’de kaldığı adreste Belçikalı Jurean Anthony Finix ile Şakir K. ve Fatih T. isimli örgüt üyelerini gözaltına aldı. Adreste yapılan aramada 11 silah, 600 mermi ile bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, Bingan ve eşi Vargeli Tiffany W. için hazırlanan sahte pasaportlara da ulaşıldı.

Haberin Devamı

25 Haziran’da Isparta’da düzenlenen operasyonda Ömer K. ve Murat P. isimli iki adamıyla birlikte büyük baron Bingan da firar için içerisinde bulunduğu araçta yakalandı. Bingan’ın firarına yardım eden Ali Ç., Talha A. ve Kenan T. isimli üç adamı da Muğla’dan gittikleri Konya’da yakalanıp gözaltına alındı. Söz konusu operasyonlarda çok sayıda kripto telefon ve fişek ile uyuşturucu ticaretinden elde edilen paraya el konuldu.

‘SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELE SÜRECEK’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, “İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüzce, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde MASAK’la işbirliği içerisinde gerçekleştirilen operasyonda; 2’si Interpol Kırmızı Bültenle Aranan olmak üzere toplam 34 şahıs hakkında işlem yapıldı. Ankara, İzmir, Aydın, Muğla, Isparta ve Konya’da icra edilen operasyonda muhtelif miktarda uyuşturucu madde, uyuşturucu ticaretinden elde edilen nakit para, çok sayıda kripto telefon, birçok ülkeye ait sahte pasaport, kimlik kartı, tabanca ve fişek ele geçirilmiştir. İstanbul Emniyet’imizin kahraman polislerini ve MASAK ekibini yürekten kutluyorum. Zehir tacirleriyle, suç ve suçlularla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ferit Zengin / Milliyet