Gündem 'Kış Bodrum için özeldir'

'Kış Bodrum için özeldir'

Paylaş
'Kış Bodrum için özeldir'

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, yarımadada her mevsimin ayrı güzel olduğuna değinirken kış aylarının Bodrumlular için ayrı bir özellik taşıdığına dikkat çekti.

“Kış demek bizim için mandalina demektir, tırhandil demektir, biraz kendi köşemize çekilip yeşeren dağlarımıza bakmak Bodrumun mis gibi havasını içimize çekmek demektir” diyen Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, eski yıllara göre artık Bodrum’un kış aylarında çok daha hareketli olduğunu belirtti. Başkan Kocadon konuşmasında şunları kaydetti: “Bodrum’da kışın da açık olan ve yarımadamıza değer katan çok güzel mekanlar var. Özellikle gastronomi, sanat, eğlence ve konaklama alanında bu mekanların varlığı kış turizmimiz için büyük bir artı. Buna ek olarak deneyimli turizmcilerimizin varlığı ve markalaşmış sağlık kuruluşlarımız kışın sağlık turizminde de öne çıkabileceğimizin kanıtı. Bu açıdan hep dile getirilen kış aylarında yarımadamıza direkt uçuşların olması da son derece gerekli bir konu.”

Haberin Devamı

LELEG YOLU’NDA ŞÖLEN

Kışın yapılabilecekler arasında birçok aktiviteden birinin de Bodrum’un tepe noktalarından geçerek yapılaşmamış eşsiz güzellikteki peyzajı gözler önüne sunan Bodrum Leleg Yolu yürüyüşü olduğuna değinen Başkan Kocadon, “185 kilometrelik yol boyunca yağmurlarla birlikte yeşeren dağlarımızda çeşit çeşit bitkiler, şifalı otlar ve deniz manzarası adeta görsel bir kış şöleni sunar. Sadece bu şölen bile kışın Bodrum’u görmek istemeye yeter. Kışa değer katan önemli etkinliklerimizden biri de festivallerimiz. Büyük bir emekle büyümesini izlediğimiz Tırhandil Cup Kış Trofesi kış kokusunu daha fazla yaymak, Bodrum’un eşsiz mavi pencereli panjurlarını açarak evlere ve kalplere deniz kokusu ulaştırmak için başladı” dedi. Kalbi denizle atan bir grup Bodrum gencinin duayen denizcilerden, tekne ustalarından esinlenerek, hem onların mirasını hem de tırhandilin hak ettiği değeri korumak için bu etkinliği organize ettiğini söyleyen Kocadon, “Biz de BODTO olarak Tırhandil Cup’ın ileride uluslararası çapta bir efsanevi yelken yarışı festivaline dönüşeceği öngörüsü ile herkesi kış aylarının tadını Bodrum’da çıkararak bu festivali seyretmeye davet ediyoruz. Bodrumlularınve kendini Bodrumlu hissedenlerin kalbi deniz kokusu ile atmaya devam etsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

TERMALİN YENİ GÖZDESİ ‘DAVUTLAR’ BÖLGESİ

Aydın, Kuşadası’a bağlı Davutlar beldesinde yer alan kaplıcalar, il merkezine 127 kilometre, ilçe merkezine 20 kilometre, İzmir’e 120 kilometre uzaklıkta. Türkiye’nin turistik ilçeleri arasında yer alan Kuşadası’nda olan kaplıcalar doğal güzelliklere sahip. Termal suyu ile ünlü olan kaplıcalar hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyileştirici gücü bünyesinde barındırıyor. Kaplıca bölgesinde ziyaretçilerin konaklamasını sağlayan özel tesisler ve oteller vardır. Tesisler içerisinde welness ve spa olanağı sunan hizmetler bulunuyor. Suyun sıcaklığı 35 derece ile 55 derece arasında değişiyor. Termal sularda yer alan besin içerikleri de tesisten tesise farklılık gösterebiliyor. Bu kaplıcalar özellikle romatizma, eklem, kas gibi hastalıklara sahip olan bireyler tarafından tercih ediliyor. Bunun en temel nedeni suda yer alan bileşenlerin iyileştirici gücü. Suda düzenli olarak yıkanan insanların hareket kabiliyeti artıyor. Kaslarda gevşeme görülür. Solunum sistemi rahatsızlıkları giderilerek daha rahat soluk alıp verme sağlanıyor. Davutlar kaplıcaları Kuşadası’nda yer aldığı için gezi seçenekleri bol. Turistik aktiviteler, safari turları, müze gezileri kaplıcalara girdikten sonra yapılabiliyor.

Haberin Devamı

KİTAPSEVERLERE MÜJDE

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ ve Gümüşlük Akademisi Vakfı iş birliğiyle 27 Ocak-3 Şubat arasında Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Bodrum Kitap Günleri’nde, ‘Doğayı Okumak’ temasıyla kitapseverler ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen yayıncılar, yazarlar ve şairler bir araya gelecek. Etkinlikte yaklaşık 40’a yakın yayınevi ve tanınmış yazarların katılımıyla paneller, yazar söyleşileri, imza günleri, konserler, tiyatral gösteriler ve çocuk atölyeleri gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Sanat, kültür ve tarih kokan kentte böylesi önemli bir edebiyat şölenine ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “27 Ocak’ta başlayacak ve 1 hafta süreyle yazın dünyasından önemli isimleri ağırlayacağımız etkinliğimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı