Gündem Kızını ipte asılı bulan acılı baba konuştu! ‘Çocuklarımızı yalnız bıraktık’

Kızını ipte asılı bulan acılı baba konuştu! ‘Çocuklarımızı yalnız bıraktık’

Paylaş
Kızını ipte asılı bulan acılı baba konuştu! ‘Çocuklarımızı yalnız bıraktık’

Muş'un Varto ilçesinde metruk evde iple asılı halde bulunan 14 yaşındaki iki kız çocuğunun cenazeleri toprağa verildi. Polis, 8. sınıf öğrencisi iki arkadaşın ölümüyle ilgili intihar ihtimali üzerinde dururken, kız çocuklarından birinin babası gözyaşları içinde taziyeleri kabul ederken, "Canı sıkıldığı için dışarı çıkmasını söylüyordum ama çıkmıyordu. Eşim ve ben çalıştığımız için çocuklarımızı yalnız bıraktık. Çok üzgünüm." dedi.

Dün saat 17.00 sıralarında Varto ilçesi Kültür Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Atatürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencileri P.A. ve Z.T., akşam saatlerine kadar eve gitmeyince yakınları şüphelenip, kız çocuklarını aramaya başladı.

Haberin Devamı

P.A.'nın babası Cemal A., kendilerine ait müstakil ve metruk evde, kızı ve arkadaşını ipte asılı buldu. Cemal A., 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, yardım istedi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, P.A. ve Z.T.'nin yaşamlarını yitirdiği belirlendi. Acı haberi alıp gelen kızların yakınları, gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi.

CENAZELER DEFNEDİLDİ

P.A. ve Z.T.'nin cansız bedenleri, savcı ve polisin incelemesinin ardından önce Varto Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı, buradan da otopsi için Muş Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından kızların cenazeleri, aileleri tarafından teslim alındı. P.A., Varto Cemevi'nde yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Z.T.'nin cenazesi ise Bingöl'ün Karlıova ilçesi Bağlıisa köyüne götürülerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

"ÇOK YALNIZ BIRAKTIK"

Cemevinde gözyaşları içinde kızı için taziyeleri kabul eden Cemal A., "Eşim ve ben çalışıyoruz. Bir oğlum yurt dışında, kızım küçük kardeşi ile evde kalıyordu. Canı sıkıldığı için dışarı çıkmasını söylüyordum ama çıkmıyordu. Biz onları çok yalnız bıraktık. Yüreğim yanıyor." dedi.

İKİSİNİN DE DERSLERİ İYİ

İki arkadaşın okulunda da hüzün vardı. İki arkadaşın ölümü nedeniyle okulda karne töreni yapılmadı. Öğretmenler, diğer öğrencileri karnelerini vererek evlerine gönderdi. Öğretmenleri, P.A. ve Z.T.'nin başarılı birer öğrenci ve karnelerinin çok iyi olduğunu söyledi. İntihar ettikleri üzerinde durulan çocukların kesin ölüm nedenlerinin otopsi raporunun ardından netlik kazanacağı bildirildi. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.