Gündem 'Koca Yusuf' uçakları yurda döndü

'Koca Yusuf' uçakları yurda döndü

Paylaş
'Koca Yusuf' uçakları yurda döndü

Milli Savunma Bakanlığı, "Ukrayna’da hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanında kalan 2 adet A400M uçağımız ana üsleri Kayseri’ye inmiştir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “İnsani yardım götürmek ve vatandaşlarımızı tahliye etmek maksadıyla Ukrayna’ya giden ve hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol havaalanında kalan 2 adet A400M uçağımız ana üsleri olan Kayseri’ye intikale başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'KAHRAMAN PERSONELİMİZ, HAVAALANINDA KENDİLERİNİ BEKLEYEN AİLELERİNE KAVUŞTU'

Milli Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamada, "İnsani yardım götürmek ve vatandaşlarımızı tahliye etmek maksadıyla Ukrayna’ya giden ve hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanında kalan 2 adet A400M uçağımız 20 Aralık’ta ana üsleri olan Kayseri’ye ulaştı. Ukrayna’da kalan 2 adet A400M uçağımızı başarılı şekilde Kayseri’ye getiren kahraman personelimiz, havaalanında kendilerini bekleyen kıymetli ailelerine kavuşarak hasret giderdi" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan gelen A400M uçaklarının Kayseri’ye emniyetle indiğini duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna hava sahasının kapatılmasından dolayı Borispol Havaalanı'nda kalan 2 adet A400M uçağının ana üsleri olan Kayseri’ye emniyetli bir şekilde indiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Ukrayna’dan gelen A400M uçaklarımız Kayseri’ye emniyetle inmiştir” ifadelerine yer verildi.