Gündem Kocaeli'nin Derince ilçesinde patlama: 2'si ağır, 10 yaralı

Kocaeli'nin Derince ilçesinde patlama: 2'si ağır, 10 yaralı

Paylaş
Kocaeli'nin Derince ilçesinde patlama: 2'si ağır, 10 yaralı

Kocaeli'de Derince Limanı mevkiinde bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Patlamada yaralananların olduğu belirtildi. Bölgeden ilk bilgileri CNN TÜRK muhabirleri aktardı. Muhabir Hasret Kaya, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Buğday silolarından birinin patladığı öğrenildi. Bir geminin o noktada buğday alırken gerçekleştiği düşünülüyor" ifadelerini kullandı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TMO silosundaki patlamada 2’si ağır 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 14.40 sıralarında TMO silosunda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, KBRN, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı
Derince’deki patlama güvenlik kamerasına yansıdı

"BUĞDAY TOZU SIKIŞMASI KAYNAKLI PATLAMA OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 yaralının olduğunu, 2 yaralının da durumunun ağır olduğunu belirterek, "Buğday tozu sıkışması kaynaklı patlama olduğunu değerlendiriyoruz. Hem denizden hem karadan tedbirlerimiz var. Gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Muhtemel bir yangının çıkmaması için ekiplerin soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, "Arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor. Elbette elektrik aksamının zarar gördüğünü gördük. Yangının çıkmaması için her türlü tedbir alınıyor" diye konuştu.

"CAN KAYBI OLMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Derince Limanı'ndaki Toprak Mahsülleri Ofisi'nin silolarında meydana gelen patlamada can kaybı olmamasını temenni ediyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ekiplerimiz olay yerinde hızla müdahale ediyor ve güvenliği sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Hepimize büyük geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TÜM ŞEHİR PATLAMA SESİNİ DUYDU

CNN Türk muhabiri Çağdaş Evren Şenlik canlı yayında şu ifadeleri kullandı, "Gölcük mevkindeki her bir noktadan duyuldu. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekipleri de gitti. Saatler 14:40'ı gösteriyordu ki Derince Limanı'nda Patlama oldu. Dumanlar gökyüzünü kapladı" dedi.

 

"BUĞDAY SİLOLARINDAN BİRİNİN PATLADIĞI ÖĞRENİLDİ"

CNN TÜRK muhabiri Hasret Kaya ise "Buğday silolarından birinin patladığı öğrenildi. Bir geminin o noktada buğday alırken gerçekleştiği düşünülüyor. Çevrede hızla tedbir alındı. Buğday silosundan kaynaklı dedik ama orada periyodik bir bakım yapıldı mı yapılmadı mı. Gaz sıkışmasından kaynaklı mı oldu yetkililer henüz açıklama yapmadı. Önümüzdeki süreçte bu netleşmiş olacak. Bölgeden aldığımız bilgi böyle. Liman sahasında bazı kısımlarda tedbirler alındı" dedi.