Gündem Komisyon kararına Erdoğan'dan ilk tepki

Komisyon kararına Erdoğan'dan ilk tepki

Paylaş
Komisyon kararına Erdoğan'dan ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda büyükelçilere seslendi. Erdoğan, 4 eski bakanla ilgili 'Yüce Divan'a gitmesinler' şeklinde görüş belirten Soruşturma Komisyonu'nun kararıyla ilgili ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 7. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En mütevazi hesaplamayla 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin Türkiye’ye maliyeti 120 milyar dolar oldu. Eğer başarılı olsaydılar, eğer azmettikleri gibi başbakanı, ’dönemin başbakanı’ yapabilselerdi, inanın bu maliyet kat kat fazla olacaktı. 17-25 Aralık darbesinde başarısız olanlar ümitsizlik içinde yeni bir takım operasyonları devreye almak için uğraştılar ve uğraşıyorlar. Dört eski bakan üzerinden kurgulanmak istenen süreç, açık söylüyorum; 17-25 Aralık darbe girişimini yaşatmaya yönelik tamamen umutsuz bir süreçtir." dedi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

OSMANLI BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN YENİK AYRILDI AMA...

Osmanlı birinci dünya savaşında yenilerek ve toprak kaybederek çıkmıştır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti büyük bir zaferin üzerine kurulmuştur.

Yenilmişlik duygusu içinde olanlarlar milleti de arkalarında taşımak istediler. Ama millet bu istikametin esiri olmadı.

17-25 ARALIK'I YOLSUZLUK İFTİRASI ÜZERİNE KURDULAR

Bölücü terör, 17 ve25 Aralık operasyonları dışarıdan kurgulanmış ve içerideki oyuncuları tarafından hayata geçirilmek istenmişti. Bizler ne yapacağız? Aslolan bu. O eski Türkiye'yi ezik, Türkiye'yi geri getirmek istemektedirler. Kısır bir döngü içinde enerjisini yitiren eski Türkiye'yi diriltmek için bütün bu oyunlar kurgulanmıştır. 17-25 Aralık operasyonunu yolsuzluk iftirası üzerine kurdular. Bunun Türkiye'ye maliyeti 120 milyar dolar. Eğer başarılı olsalardı, başbakanı dönemin başbakanı yapabilselerdi bu maliyet kat be kat fazla olacaktı.

Haberin Devamı

Dört eski bakan üzerinden yürütülmek istenen süreç umutsuz bir süreçtir. Arkadaşlarla toplandık soruşturma komisyonunun kurulmasına karar verdik. Ne oldu. Komisyon kararını verdi. Komisyon ara kararını verdi. Ben inanıyorum ki bu parlamento özellikle soruşturma komisyonunun aldığı karar neticesinde nihai kararını en adil şekilde verecektir ve Türkiye bu tür oyalama süreçlerinde olan bir ülke olmayacaktır. Olmayacağını da bu parlamento gösterecektir.

MİLLET O İDDİALARI SANDIKTA YARGILADI

17-25 ARalık iddiaları millet tarafından sandıkta yargılanmıştır ve oyun sandıkta bozulmuştur. Yargı içindeki bir takım odakların siyaseti dizayn etme imkanı vermeyecektir.

Türkiye üzerinde yapılmak istenen operasyonlar milletin gücüyle erimeye mahkumdur. Artık enerjimizi içerdeki yapay sorunlardan ziyade güçlü ekonomiye güçlü Türkiye'ye yoğunlaştırmak zorundayız.

Büyükelçilerimizin son derece dikkatli olmaları gerekn bir süreçten geçiyoruz. Batı medyasında Türkiye'ye ilişkin çok sayıda yorum, bunun yanı sarı demokrasiden nasibini algmamış bir ülke algısı oluşturulması dikkatlerden kaçmıyorlar. Bizimle oturuyorlar konuşuyorlar, belgeleri gösteriyoruz bütün bunlara rağmen gidip başka şeyler konuşuyorlar. Bunların karşısında dik durun.

Haberin Devamı

BİR HAŞHAŞİ GRUP

Bir haşhaşi grup buralarda parlamentolarda, her türlü yalanglar kumpaslar yürütüyorlar. Bunu bozaccak olan kim, birinci derecede siz büyükelçiler olacaksınız. Bize aktarılacak belgeleri aktarın biz bunları gümbür gümbür konuşuruz. Üzerlerine üzerlerine gideceğiz. Bu milletin tarihinden gelen gücü var sorumluluğu var. Kimse bizim gündemimizi belirleyemez. Biz artık dünyada gündem belirlemeye başlamış bir ülke konumundayız.

Paralel yapının kendisine yeni efendiler aradığını görüyoruz. Nerelelere nasıl paralar savurduğunu biliyoruz. Bütün bu olanların altında yatan gerçek nedir, lobiler oluşturmak. Arkadaşlar biz onlardan daha güçlüyüz. Milli Siyaset Belgesi'nde yer almaya aday bu paralel yapı olması gereken yerde olacaktır: 2015 milli siyaset belgesinde de yerini alacaktır.

DÜNYADA EN ÖZGÜR BASIN TÜRKİYE'DE

Haberin Devamı

Ne avrupada ne de Amerika'da Türkiye'deki kadar özgür basın hiçbir yerde yok!

Türkiye, hiç kimsenin parmak sallayarka itham edebileceği bir ülke değildir. Eski alışkanlıklarıyla Türkiye'yi azarlamaya çalışanlar yeni bir Türkiye'nin olduğunu görsünler. Özellikle Avrupa Birliği, artık Türkiye politikasını gözden geçirmek zorundadırlar. Yeterince oyaladılar. AB'nin çok ciddi tehditlerle karşı karşıyayken bunları görmek bunlara çare üretmek yerine Türkiye'ye ders vermeye kalkışması acınacak bir durumdur.

AVRUPA'DA ALÇAKÇA SALDIRILAR DÜZENLENİYOR

Müslümanları hedef alan saldırılar Avrupa'da artık gizlenemez noktaya geldi. Her gün müslümanlara, camilere yönelik alçakça saldırılar düzenleniyor. Türkiye'nin Suriye konusundaki duruşunun haklılığı her geçen gün doğrulanıyor. ama adını koymuyorlar. Sorunun kökeninde Esed rejiminin zulmü yattığını sürekli söyledik. Rejimin ürünü olan DEAŞ, IRAK'ta devam eden mezhepçi politikalarla etkileşim haline girerek bugünkü haline gelmiştir. BM'nin harekete geçmedeki yetersizliği de bir başka etken oldu. Rasmussen bir konuşma yapıyor. Orada sadece hava harekatıyla bu iş çözülmez diyor. Biz bunu taa başında söyledik.

Haberin Devamı

Biz Kobani'deki savaşçılara silah vermezsek 2 günde düşer dediler. Ne oldu silah verdiler bir kısmı DEAŞ'in eline geçti. Bir kısmı onların eline geçti. Ne oldu 2 ay geçti. Kobani ARfin, Kamışlı... Burada başka hesap yatıyor. Staratejik olan bu . Türkiye bunu yutacak değil. O zaman atmamız gerekenleri de biz yapacağız. 950 km sınır bizim için düşünülmesi gereken bir sınır. Irak'la da birleştirdiğimizd e1290 km bir sınır meydana geliyor. Burada Türkiye'nin hassasiyeti önemli. Irak için petrol anlıyoruz, Suriye için ne, orada yeni bir yapılanma.

İnanç. hürriyetine yönelik en büyük saldırılar Kudüs'te yaşandı. İsrail işgal altındaki Filistin topraklarına saldırılarını sürdürmeye devam ediyor. Güvenlik Konseyi'ni harekete geçmeye çağırdığım da malumunuzdur.

Ermenistan kendisiyle ilişkilerimizi normalleştirmeye çabalamamıza rağmen meseleyi siyasallaştırarark sadece kendi bakış açısını empoze etmeye çalışıyor. 2015'te bu mesele ile ilgili görüşmelerin büyükelçiler konferansında ağırlıklı bir yere sahip olduğunu biliyoruz.,

Libya'da çatışmaların sürmesinden, taraflar arasında siyasi diyalog başlamamasından endişe duyuyoruz. Yüksek Mahkeme'nin aldığı seçim iptali karar yeni bir durumu ortaya çıkardı. Tek yol kapsayıcı siyasi diyalogtan geçmektedir. Ateşkesin sağlanması ve hava saldırılarının durması BM'nin kolaylaştırıcılığında yapıcı rol almasından geçiyor.

Büyükelçiliklerimizi ve başkonsolokluklarımızı, hizmet binalarımızı geliştirmek için azami gayret gösteriyoruz. Bugün sizleri ağırladığımız Cumhurbaşkanlığı Sarayı da aynı hizmetin ürünüdür. Binanın hizmete girmesinden sonra yabancı devlet başkanlarını ve milletimizi ağırlamaya devam ettik. İnşaası devam eden kısımlar var. Bir de Türkiye'de sayısal olarak olmayan 4 milyon cilt kitabın yer alacağı bir kütüphane çalışması devam ediyor