Gündem Konya'da hayvan bakımevinde vahşet! İstenen cezalar belli oldu

Konya'da hayvan bakımevinde vahşet! İstenen cezalar belli oldu

Paylaş
Konya'da hayvan bakımevinde vahşet! İstenen cezalar belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde elinde kürekle köpeğe vurarak ölümüne neden olan Murat Bacak ve köpeği sürükleyen Sefa Çakmak hakkında istenen cezalar belli oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki elindeki kürekle köpeğe vurarak ölümüne neden olan sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak (28) hakkında 'Bir ev hayvanına veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D. açığa alınırken, olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akitlerinin feshedildiği, sorumluların tamamının da işten çıkarıldığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında Hayvan Sağlığı Şube Müdürü'nün yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. de açığa alındı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Sabah saatlerinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan yeni açıklamada, "Belediyemize ait Sahipsiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan olay, duyulduğu ilk andan itibaren gece tüm yönleriyle incelenmiş, sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına almıştır. Olay, tüm yönleriyle hassasiyetiyle takip edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Haberin Devamı

Hayvanseverlerin tepkileri devam ederken, olay nedeniyle sekteye uğrayan barınaktaki kedi ve köpek sahiplendirmeleri de yeniden başladı.