Gündem Korku nedir bilmiyorlar! JÖAK var, sorun yok!

Korku nedir bilmiyorlar! JÖAK var, sorun yok!

Paylaş
Korku nedir bilmiyorlar! JÖAK var, sorun yok!

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) kapılarını POSTA’ya açtı.

Cem Kerpiççiler-Posta Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı; yurt içinde terörist unsurlarının bulunduğu bölgelerde her türlü iklim ve arazi şartlarında, su üstü, su altı ve paraşüt sistemleri ile özel silah, teçhizat, taktik ve teknikler kullanılarak arazi, bina, mesken ve tesislerde özel operasyonlar düzenliyor.

Haberin Devamı

JOPER (Jandarma Komando Operasyon Tabur Komutanlıkları) timlerine personel, gönüllülük esasıyla, Jandarma komando birliklerinde görev yaparak tecrübe kazanan, liderlik özellikleri yüksek, üstün nitelikli jandarma personeli arasından özel sınav ve testlere tabi tutularak seçiliyor.

HER GÖREVE HAZIRLAR

JOPER Timleri, patlayıcı madde imha uzmanları ve patlayıcı madde tespit köpekleri vasıtasıyla patlayıcı madde araması yapıyor, gerektiğinde bu maddeleri zararsız hale getiriyor.

3. JOPER Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Ferit Yılmaz, “Eğitimlerimizi gerçek durumlara dayalı, farklı hava ve arazi şartlarına göre hazırlıyoruz” dedi.

Jandarma Operasyon Timleri’nde görev yapan her personel; teçhizatsız veya tam teçhizatlı olarak hem bireysel hem de timiyle beraber atlayış yapabiliyor. Operasyon köpeği ile atlama imkan ve kabiliyetine sahip paraşütçüler de bulunuyor.

Haberin Devamı

YURT DIŞINDA DA GÖREV

Yarbay Ferit Yılmaz “Envanterimizde, son teknoloji ürünü mini İHA sistemleri, çeşitli amaçlar için kullandığımız dronlar ve teknik bilgi ile donanıma sahip kullanıcı personelimiz bulunuyor. JOPER timlerinin görev alanı yurtiçi ile sınırlı değil” şeklinde konuştu.