Gündem Kötü adamdan iyi savunma! Nuri Alço, Cüneyt Arkın davasında tanık oldu

Kötü adamdan iyi savunma! Nuri Alço, Cüneyt Arkın davasında tanık oldu

Paylaş
Kötü adamdan iyi savunma! Nuri Alço, Cüneyt Arkın davasında tanık oldu

Yeşilçam’ın jönü Cüneyt Arkın’ın ilk eşinden olan kızının, mirastan mal kaçırdıkları iddiasıyla Arkın’ın ikinci eşi ile 2 erkek kardeşine açtığı davada Yeşilçam'ın kötü adamı Nuri Alço dinlendi. Alço "Ben Cüneyt Arkın’a eşi ya da oğulları tarafından baskı yapıldığını duymadım. Cüneyt’in akli melekeleri vefatına kadar yerindeydi" dedi.

Sinemanın usta ismi Cüneyt Arkın’ın ölümünden sonra ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır’ın, mirastan mal kaçırdıkları ve pay alamadığı iddiasıyla Arkın’ın ikinci eşi Betül Cüreklibatır ve iki erkek kardeşine açtığı davada oyuncu Nuri Alço (72) tanık olarak ifade verdi. Cüneyt Arkın’ın ikinci eşi adına tanıklık yapan oyuncu Nuri Alço, ünlü aktörle Eskişehirli olmaları nedeniyle tanıştıklarını kaydederek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cüneyt Arkın ilk eşi psikiyatrist Güler Mocan ile 1964'te nikah masasına oturdu. 10 yıl evli kalan çiftin kızları Filiz Cüreklibatır mirastan mal kaçırdıkları iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ve erkek kardeşlerine dava açtı.

KAYINPEDERi DESTEK OLDU

Alço, "Cüneyt Arkın ile en son 1985'te ’Katiller de Ağlar’ filmini çekmiştim. O dönem Cüneyt Arkın’ın üç film karşılığı 10 bin lira ücret aldığını biliyorum. Bu parayla bir ev alınmayacağını iyi hatırlıyorum. Olsa olsa eski model bir araba alınabilirdi" diye konuştu. "Cüneyt Arkın’ın Silivri ve Levent’te evi ile bir arabası vardı. Kayınpederi olmasa geçinmesi mümkün değildi. Eşi Betül hanımın, babasından gelen malvarlığı vardı" dedi.

MiNiBÜSLE iŞE GiDERDiK

Haberin Devamı

Yeşilçam jönlerinin o dönemki yaşantılarına da değinen Nuri Alço "Aktörler çok kazanmazdı. Tüm giysilerini kendileri alır, minibüslerle sete giderdi. Cüneyt Arkın’ın bir telif hakkı geliri de söz konusu değildi. Eşi Betül hanımın yardımlarıyla evde figürasyon ekibine ve kavgacılara yemek dağıtır, bakar ve gözetirdi. Sette ciddi sakatlıklar geçirmesine rağmen sigortası olmadığı için tüm sağlık masraflarını cebinden karşılamıştı" ifadesini kullandı.

AKIL SAĞLIĞI YERiNDEYDi

Ağrıları için kortizon kullanan Cüneyt Arkın'ın öldüğü güne kadar akıl sağlığının yerinde olduğunu vurgulayan Nuri Alço "Her şeyi açıkça anlayabiliyordu. Eşi ya da oğullarının kendisine baskı kurabilecek bir güçleri yoktu" diye konuştu. Mahkeme, diğer tanıkların dinlenmesine ve Cüneyt Arkın’ın rol aldığı tüm reklam, film ve dizilerle ilgili kurumlara yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Özden ATİK/DHA