Gündem KPSS ÖABT sınav giriş belgeleri açıklandı! Sınav giriş yerleri için tıklayınız

KPSS ÖABT sınav giriş belgeleri açıklandı! Sınav giriş yerleri için tıklayınız

Paylaş
KPSS ÖABT sınav giriş belgeleri açıklandı! Sınav giriş yerleri için tıklayınız

ÖSYM saat 14.00'te KPSS ÖABT sınav giriş belgelerini adayların erişimine açtı. Yapılan açıklamada "5 Ağustos 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır." denildi. KPSS ÖABT sınav giriş yerlerini öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Devlet okullarında öğretmenlik yapmak isteyen adaylar 5 Ağustos 2018 Pazar günü sınava girecekler. Adaylar günlerdir sınav giriş belgesinin açıklanmasını bekliyorlardı ki, ÖSYM bugün saat 14.00'te "2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır." açıklamasında bulundu. Öte yandan ÖSYM bir uyarıda daha bulunarak "2018-ÖABT için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır." dedi.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 26 Temmuz 2018 tarihinde saat 14.00’den itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

ÖZEL KİMLİK BELGESİ:

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

Haberin Devamı

Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.