Gündem KPSS ÖABT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
KPSS ÖABT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT saat 10.15'te başladı. Devlet okullarında öğretmen olmak isteyen adaylar 75 dakika boyunca sınavda ter döktü. Sınav sonrası her zaman olduğu gibi soru ve cevaplar gündem oldu. Ayrıca sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise araştırılmaya başlandı.

Devlet okullarında öğretmenlik yapmak isteyenler saat 10.15'te KPSS ÖABT'ye girdiler. Memur adayları, sınavda 75 dakika ter dökerek bir yıllık emeklerini cevap kağıdına yansıttı. Sınav sonrası adayların aklında sonuçlar hakkında bir fikir oluşabilmesi için "KPSS ÖABT soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?" sorusu vardı.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ÖABT soru ve cevapları hakkında ÖSYM tarafından geçen net bir bilgi yok. Fakat önceki yıllara baktığımızda soru ve cevapların birkaç gün içinde açıklandığını görüyoruz. Sonuçlar ise 31 Ağustos Cuma günü açıklanacak.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.