Gündem Kripto paralar yükselişe geçti! Yüzde 30'u buldu

Kripto paralar yükselişe geçti! Yüzde 30'u buldu

Paylaş
Kripto paralar yükselişe geçti! Yüzde 30'u buldu

Bir süredir düşüş eğilimi gösteren kripto paralar tekrar yükselmeye başladı. Kısa sürede yükselişe geçen kripto paralar yüzde 30 oranında değer kazandı. Altın fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareket kripto paralara da yansıdı. İşte kripto paralarda son durum...

ABD ve AB’den gelen enflasyon verileri piyasaları hareketlendirdi. Uzun süredir enflasyon sorunuyla mücadele eden ABD ve AB ekonomilerinde enflasyon hızlı düşüş gösterdi. Buna paralel olarak da merkez bankalarının alacağı aksiyonlar yeniden değerlendirilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Merkez bankalarını faiz artırım hızlarını düşürüp yıl ortasından itibaren de gidişata göre faiz indirimine geçebileceği beklentisi yükseldi. Bu beklentilerle birlikte piyasada dengeler değişti. İlk tepki gösteren emtia altın oldu. Sonrasında kripto paralar da uzun süredir hareketsiz kaldığı noktalardan yükselişe geçti.

LİDER KRİPTO PARA BİRİMİ BITCOIN TIRMANIŞTA

Bitcoin güçlü yükseliş hareketi ile diğer kripto para birimlerine de örnek oldu. Bitcoin’le birlikte Ethereum, Dogecoin gibi popüler kripto paralar güçlendi. Kripto paralarda toplam hacim de yeniden 1 trilyon Dolar sınırına yaklaşmış oldu.

BITCOIN GÜÇLÜ SEYREDİYOR

Bitcoin uzun süredir beklediği 16 bin dolar seviyelerinden 21 bin dolara yükseliş gerçekleştirdi. Kısa zamanda yüzde 30 civarında prim yapan Bitcoin şu sıralar 21 bin 160 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bitcoin Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Haberin Devamı

ETHEREUM DA YÜKSELİŞTE

Lider kripto para birimi Bitcoin’in izinden giden Ethereum tarihi zirvesinden uzakta olsa da uzun süredir düştüğü noktadan sıçrama gerçekleştirdi. Ethereum şu sıralar 1569 dolar seviyesinde işlem görüyor.

ELON MUSK’IN FAVORİSİ DOGECOIN

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın favori kripto para birimi Dogecoin ise tatsız seyrini sürdürüyor. Dogecoin, önündeki sıfırı silmesini bekleyen yatırımcıları üzüyor. Dogecoin şu sıralar yüzde 4’e yakın kayıpla 0,08392 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

RIPPLE KAYIPTA

Ripple fiyatları da düşüşe geçti. ABD’de davalarla mücadele eden Ripple yüzde 4 oranında düşüşle 0,3864 dolardan işlem görüyor.