Gündem Kritik bölgeden yeni görüntüler! PKK'lıların operasyon paniği

Kritik bölgeden yeni görüntüler! PKK'lıların operasyon paniği

Paylaş
Kritik bölgeden yeni görüntüler! PKK'lıların operasyon paniği

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyon sinyali sonrası bölgeden yeni görüntüler de gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin operasyon hazırlığı sonrası bölgede teröristlerin paniğe kapıldığı ve mevzilerin arkasına saklandığı şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon sinyali sonrası terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Münbiç sınırına kazdıkları mevziler boş kalırken, teröristler mevzilerin arkasına saklandı.

Haberin Devamı
Suriye’de, YPG/PKK'lı teröristlerin cirit attığı mevziler boş kaldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon sinyali sonrası terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Münbiç sınırına kazdıkları mevziler boş kalırken, teröristler mevzilerin arkasına saklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali vermesinin ardından gözler operasyonun yapılması tahmin edilen bölgelere çevrildi. Operasyon için Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın girebiliriz" söylemi sonrası bölge hareketlenmeye başladı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin hemen karşısında bulunan ve sınır ötesi operasyonlarla terörden arındırılan Suriye'nin Cerablus kenti ile PKK/YPG'li teröristlerin kontrolündeki Münbiç arasında bulunan Seyyade Dağı, Türkiye'nin operasyon sinyali sonrasında sessizliğe büründü.

TERÖRİSTLER MEVZİLERİN ARKASINA SAKLANDI

Türkiye'nin operasyon hazırlıklarına başlamasının ardından daha önceden bölgede faaliyet gösteren teröristlerin Seyyade Dağı'ndaki boş mevzileri, bölgede "Türkiye'nin operasyon hazırlıklarına başlamasının ardından terör örgütü paniğe kapıldı" şeklinde yorumlandı. Ayrıca terör örgütü PKK/YPG mensuplarının operasyon ihtimali sonrası Seyyade Dağı'ndaki mevzilerin arkasına saklandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OPERASYON SİNYALLERİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da hafta başında kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında sınır ötesi harekatla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yeni bir safhaya geçildiğini söyledi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Güney sınırlarımızda 30 km güvenli koridor oluşturacağız. Güvenli bölge oluşturma amacımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye'nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek. Türkiye'nin NATO üyeliği konusundaki yaklaşımı terörle mücadele konusunda ilkeli bir duruştur.

Haberin Devamı