Gündem Küçük Fatma Nur'un feci sonu! Ağabeyi de aynı kaderi yaşamış

Küçük Fatma Nur'un feci sonu! Ağabeyi de aynı kaderi yaşamış

Paylaş
Küçük Fatma Nur'un feci sonu! Ağabeyi de aynı kaderi yaşamış

Rize'de 4 yaşındaki kızı Fatma Nur'u evlerinin penceresinden atarak öldürmekle suçlanan Fatma Havuz hakkında şoke eden bir gerçek ortaya çıktı. Öte yandan Havuz'un cezai sorumluluk raporu da hazırlandı.

Rize'de 12 Kasım 2019 günü 6 katlı bir binanın en üst katında oturan Emine ve Medet Havuz çiftinin kızları 4 yaşındaki Fatma Nur pencereden düştü. Küçük kız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Fatma Nur'un düşüşü ile ilgili şoke eden gerçek ise bina yakınındaki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Rize'de 12 Kasım 2019 günü 6 katlı bir binanın en üst katında oturan Emine ve Medet Havuz çiftinin kızları 4 yaşındaki Fatma Nur pencereden düştü. Küçük kız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Fatma Nur'un düşüşü ile ilgili şoke eden gerçek ise bina yakınındaki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Haberin Devamı

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ

Yapılan inceleme sonucunda Emine Havuz hakkında 'altsoya karşı çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis istemi ile dava açıkladı. 

YILLAR ÖNCE DE AYNI KADER 

Yürütülen soruşturmada Emine Havuz'un 2015 yılında Fatma Nur'un 4 yaşındaki ağabeyi Harun'un da pencereden düşüp öldüğü belirlendi. Olay sonrası anne Emine Havuz'un psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı. 

Gözaltına alınan Emine Havuz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'CEZAİ SORUMLULUĞU TAM'

Emine Havuz, Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada 12'nci duruşmada hakim karşısına çıktı. Diyarbakır Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Havuz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile duruşmaya katıldı. Duruşmada tahliyesini isteyen Havuz için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'nca 'cezai sorumluluğunun tam' olduğu yönündeki rapor da mahkemeye ulaştı. Raporu kabul etmediklerini belirten sanık avukatı Yunus Çoruh, mütalaadan sonra beyanda bulunacaklarını bildirdi. Dava, karar duruşması için 8 Kasım'a ertelendi.

Haberin Devamı