Gündem Kumrular kupada yuva yaptı

Kumrular kupada yuva yaptı

Paylaş
Kumrular kupada yuva yaptı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, bir şans oyunları bayiindeki kupayı kendisine yuva olarak seçen bir çift kumru, burada 2 yavru büyütüyor

Akyazı’nın Ömercikler Mahallesi’ndeki Orhan Karaağaç’ın sahibi olduğu şans oyunları bayiine açık olan percereden bir ay kadar önce iki kumru girip çıkmaya başladı. Orhan Karaağaç, kumruların semtteki genç futbolcuların bir turnuvadan kazandığı ve işyerinde sergilediği kupalardan birini yuva olarak seçtiklerini gördü.

Karaağaç şunları anlattı: "Gençlerimizin futbol turnuvasında kazandığı kupalardan birinin üzerinde kumruyu gördüm. Dikkatlice baktığımda kumrunun altında 2 yumurta gördüm. Akşam iş yerini kapatacağım sırada onlar aklıma geldi. Kapalı kalmamaları ve istedikleri zaman girip çıkmaları için pencereyi açık bırakıyorum. Kısa süre sonra da yavrular yumurtadan çıktı. Şimdi anne ve baba kumru nöbetleşe yavrulara bakıyor. Biz de kupaların bir tanesine yem koyuyoruz."

Bayi içinde kupayı yuva olarak seçen kumruların yavrularına yem getirmelerini ve onları beslemelerini, şans oyunu oynamaya gelenler de ilgiyle izliyor.

Alaattin ONUR / AKYAZI (Sakarya), (DHA)