Gündem 'Kurbağa adamlar'

'Kurbağa adamlar'

Paylaş
'Kurbağa adamlar'

Türk Polis Teşkilatı’nın dalgıçları ‘Kurbağa Adamlar’, denizler ve iç sularda suç ve suçlularla mücadelede etkin rol üstleniyor. 7 ilde görev yapan 244 dalgıç polis; ceset, kayıp kişi ya da suç aleti bulmanın yanı sıra afetlerde arama kurtarma çalışmalarında da yer alıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği bünyesindeki dalgıç polisler, görevli oldukları illerin sularında çalışarak vakaların aydınlanmasına yardımcı oluyor. Suda boğulma ya da kaybolma, ceset veya suç aleti bulmak gibi durumlarda görev üstlenen ‘kurbağa adamlar’, afetlerdeki arama kurtarma çalışmalarında da görev alabiliyor. 10 kişilik ekipten oluşan toplam 224 dalgıç polis, Ankara’nın yanı sıra Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat’ta görev yapıyor; ihtiyaç halinde görev bölgeleri dışındaki olaylara da müdahale edebiliyor.

Haberin Devamı

20 DAKİKADA OLAY YERİNDE

Mülakat ve testlerden başarıyla geçen dalgıç polisler, 2.5 aylık zorlu eğitime tabi tutuluyor. Deniz Polis Okulu’ndaki eğitimini tamamlayan kurbağa adamlar görev yerlerine dağılıyor. Dalgıç polisler, rutin antrenmanlar ve tatbikatlarla kondisyonunu en üst seviyede tutuyor. İhbar ya da talep olduğunda en az 4 dalgıç olacak şekilde, 20 dakikada olay yerine gidiyorlar. 42 metrelik dalış sınırının altına inilmesi ya da görüş mesafesinin azalması gibi durumlarda uzaktan kumandalı su altı robotu, elektronik can simidi, su scooteri gibi ekipmanlardan yararlanıyorlar.