Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Bayramda kaç gün tatil olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayramda kaç gün tatil olacak?

Paylaş
Kurban Bayramı ne zaman? Bayramda kaç gün tatil olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? Bayrama kısa bir süre kala en çok aratılan konu durumunda... Tam tarihi merak edenler bu soruları sorarken bayramın anlamı ve tarihsel süreci de merak ediliyor.

Kurban Bayramı için artık sayılı haftalar kaldı. "Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili hangi güne denk geliyor?" sorusu şimdiden sorulmaya başlandı.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı'na adım adım yaklaşılırken vatandaşlar tam tarihi merak ederek "Kurban Bayramı ne zaman?" sorusunu soruyorlar. Kurban Bayramı arefe günü 20 Ağustos Pazartesi gününe denk gelirken, 1. gün 21 Ağustos Salı, 2. gün 22 Ağustos Çarşamba, 3. gün 23 Ağustos Perşembe ve son olarak 4. gün 24 Ağustos Cuma gününe denk geliyor.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatili için henüz kesin bir açıklama yok fakat arefenin pazartesi gününe denk gelmesi bir ipucu veriyor ve tatilin 9 gün olması bekleniyor.

AREFE NEDİR? BU GÜNDE NELER YAPILMASI GEREKİR?

Arefe (Arife), Kurban bayramının bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır.

Haberin Devamı

Arefe günü güneş batınca hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, va'z dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler.

Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm”, 196-197) nakledilmiştir.

Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir.