Gündem KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak?

KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak?

Paylaş
KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak?

KYK kredi ve burs başvuruları için gözler Kredi Yurtlar Kurumunda... Yüz binlerce aday sabırsız bir şekilde burs başvuru tarihlerini merak ediyor. Ortak soru ise: 'KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak?'

KYK yurt sonuçları açıklandı yedek yurt sonuçları heyecanla beklenirken KYK kredi ve burs başvuruları hala başlamış değil. Yüz binler, Kredi Yurtlar Kurumundan bir açıklama bekliyor. Özellikle sorulan soru ise "KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak?"

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK burs ve kredi başvurularında son iki yılı incelediğimizde 2016 yılında burs ve kredi başvurularının 3 Ekim, 2017 yılında ise 16 Ekim'de başladığını görüyoruz. Bu yıl ise KYK'den net bir tarih henüz verilmiş değil. Burs ve kredi başvurularının ekim ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

ÇALIŞAN ÖĞRENCİNİN BURS VE KREDİSİ KESİLMEYECEK

Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre, öğrencilere burs ve kredi tahsis sürecinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerin içerisinde, herhangi başka bir kurumdan burs alan ve asgari ücretle çalışan öğrencilerin burslarının kesilmeyeceğine dair detaylar da yer aldı. İşte, o değişiklik;

MADDE 1 – 18/1/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Haberin Devamı

“Madde 16 – İlk defa kredi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin durumları değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda kredi tahsis edilenlerin listeleri Kurum sisteminde ilan edilir.

Öğrenci, listelerde miktarı belirtilen taahhütname ile istenen diğer belgeleri, süresi içerisinde Kuruma verdiği takdirde kredi almaya hak kazanır.

Kurumdan burs almakta iken, Kurum Yönetim Kurulu tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısızlığı tespit edilen ve bursu kesilen öğrencilere bursun kesildiği tarihten itibaren bu Yönetmelik hükümlerine göre öğrenim kredisi verilir. Ancak, öğrenci öğrenim kredisini almak istememesi halinde bu durumu bir dilekçe ile Kuruma bildirir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. (Madde 29 — Kredi alan öğrencilerden; kredi almaya başladıktan sonra burs aldıkları veya en az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri kesilir. )

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 1/10/2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Haberin Devamı