Dünya Leonardo DiCaprio'dan Obama'ya uzanan para aklama davası!

Leonardo DiCaprio'dan Obama'ya uzanan para aklama davası!

Paylaş
Leonardo DiCaprio'dan Obama'ya uzanan para aklama davası!

Oscarlı oyuncu Leonardo DiCaprio önceki gün ABD Washington'da para aklama davasında tanık olarak ifade verdi. Leonardo DiCaprio’ya savcının “Saçma bir soru olacağını bilsem de sormak zorundayım, ne iş yapıyorsunuz?” diye sorması sosyal medyanın gündemine oturdu.

Oscarlı oyuncu Leonardo DiCaprio'nun başrolde olduğu 'The Wolf Of Wall Street' filminin yapımcısı 'Jho Low' lakaplı Malezyalı iş insanı Low Taek Jho, ülkesinde devlet fonundan 4.5 milyar doları zimmetine geçirmekle suçlanıyordu. İddiaya göre; bu paranın en az 21.6 milyonu, 1990'ların ünlü hip hop grubu Fugees'in kurucularından Pras Michel'in hesabına yatırılmıştı. Pras Michel, bu parayı 20 derneğe bölüştürmüştü. Bu dernekler de parayı haziran-kasım 2012ö döneminde ABD eski Başkanı Barack Obama'nın seçim kampanyasına yatırmıştı.

Haberin Devamı

Arkadaşı Jho Low hakkında ifade veren Leonardo DiCaprio’ya savcının “Saçma bir soru olacağını bilsem de sormak zorundayım, ne iş yapıyorsunuz?” diye sorması sosyal medyanın gündemine oturdu.

ORTAK İŞ PLANLARI

Aynı yöntemin bir diğer ABD eski Başkanı Donald Trump'ın kampanyasında da uygulandığı önesürülüyor. Jho Low'un bu bağışlarla Amerikansiyasetinde lobi faaliyeti yürüttüğü iddia ediliyor. Leonardo DiCaprio'nunö dava ile bağlantısı ise Jho Low ile arkadaşlığından kaynaklanıyor. İş insanının verdiği bir partide tanışan ikilinin birlikte prodüksiyon şirketi kurma ve çevreci otel açma gibi planları vardı. 'The Wolf Of Wall Street' filminin yapım şirketi Red Granite, para aklama operasyonunda kullanıldıklarından haberleri olmadığını öne sürmüş ancak ABD hükümetine 60 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Haberin Devamı