Gündem LGS nakil işlemleri ne zaman, nasıl yapılır? Boş kontenjan ile lise taban ve tavan puanları

LGS nakil işlemleri ne zaman, nasıl yapılır? Boş kontenjan ile lise taban ve tavan puanları

Paylaş
LGS nakil işlemleri ne zaman, nasıl yapılır? Boş kontenjan ile lise taban ve tavan puanları

LGS tercih sonuçları dün açıklandı. Öğrenciler heyecanla sonuçları incelerken herhangi bir okula yerleşemeyen ve okullarını değiştirmek isteyenler nakil işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Öte yandan liselerin boş kontenjan ile taban ve tavan puanları titizlikle inceleniyor.

LGS tercih sonuçları dün sabah saat 09.00'da açıklandı. Sonuçların ardından MEB'in resmi sitesinde büyük bir yoğunluk oluşurken sonuçlardan memnun olmayanlar hemen LGS nakil işlemlerini incelemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı öğlen saatlerinde ise liselerin boş kontenjanları ile taban ve tavan puanlarını açıkladı.

Haberin Devamı

BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı biraz önce e-Okul üzerinden lise boş kontenjanları ile lise taban ve tavan puanlarını ilan etti. Boş kontenjanları incelemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

LİSE BOŞ KONTENJANLARI VE PUANLARI

İKİNCİ TERCİHLER NE ZAMAN?

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek.

Bu kapsamda 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos’ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos’ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos’ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Haberin Devamı

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül’de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.