Gündem LGS tercihleri için son 3 gün! Tercih işlemleri nasıl yapılır?

LGS tercihleri için son 3 gün! Tercih işlemleri nasıl yapılır?

Paylaş
LGS tercihleri için son 3 gün! Tercih işlemleri nasıl yapılır?

LGS tercih işlemleri 13 Temmuz'da sona eriyor. Terhiler için son 3 gün kala, hala başvuru yapmayanlar "Tercih işlemleri nasıl yapılır?" diye soruyor. İşte detaylar...

LGS tercih işlemleri tüm hızıyla devam edereken başvurular 13 Temmuz'da son buluyor. En iyi okullarda okumak isteyen öğrenciler, ince eleyip sık dokuyarak bu son 3 günü iyi değerlendirmek istiyor. Tercihlerini bu nedenle yapamayanlar, "Tercih işlemleri nasıl yapılır?" sorusunu sorup ona göre başvurularını tamamlayacaklar.

Haberin Devamı

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için, 3 tercih ekranından 15 tercih yapabilme imkanı sunuyor. Tercihler, e-Okul üzerinden ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğü aracılığı ile yapılabilir. Tercih yapıldıktan sonra mutlaka ortaokul müdürlüğüne onaylatılması gerekir. Tercih ekranında öğrencinin okul puanı, yüzdelik dilimi ve devamsızlık bilgisi yer alır. Tercih işlemlerinde adaylar;

- Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar

- Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar

- Pansiyonu bulunan okullar için tercih yapabilir.

Yerel yerleştirme ekranından tercih yapılması zorunludur. Aksi halde merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve pansiyonu bulunan okullar için tercih yapılamaz.

Haberin Devamı

İlk tercih ekranı olan yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için en fazla 5 tercih yapılabilecek. Bu 5 tercihin ilk 3 okulu da öğrencinin kayıt alanından seçilecek. Tercih işlemlerinde aynı okul türünden en fazla 3 okul seçimi yapılabilecek.

TERCİHLERDE EŞİTLİK HALİNDE NE OLACAK?

LGS tercihleri bu hafta sona eriyor. Tercihleri sona ermesi ile birlikte öğrencilerin yerleştirme işlemleri başlayacak. Sınav ile öğrenci alan okullar için merkezi sınav puanı eşitliğinde sırasıyla;

- Ortaokul başarı puanı (OBP)

- Doğum tarihine göre yaşı küçük olması

- 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı üstünlüğü

- Özürsüz devamsızlık günlerinin az olması

- Tercih önceliği dikkate alınır ve öğrencilerin LGS yerleştirme işlemleri gerçekleştirilir.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS tercih süreci, 13 Temmuz’da sona erecek. Öğrenciler tarafından LGS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. MEB tarafından açıklanan takvime göre, LGS yerleştirme sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihinde ilan edilecek. Öğrenciler, MEB internet sitesi üzerinden LGS yerleştirme sonuçlarını sorgulayarak hangi okula kayıt yaptıracağını öğrenecek.

İLK YERLEŞTİRMEDE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

İlk yerleştirme sonuçlarına göre yerleşemeyen öğrenciler, boş kalan kontenjanlar için nakil başvurusu yapabilecek. İlk tercih sonuçlarının ardından 4 defa nakil başvurusu yapılabilecek.

Haberin Devamı

MEB tarafından duyurulan nakil başvuru tarihleri;

1. nakil başvuru tarihi: 6-10 Ağustos 2018

2. nakil başvuru tarihi: 13-17 Ağustos 2018

3. nakil başvuru tarihi: 27-31 Ağustos 2018

4. nakil başvuru tarihi: 3-6 Eylül 2018