Gündem Mahalle çetesinden uluslararası tetikçiliğe

Mahalle çetesinden uluslararası tetikçiliğe

Paylaş
Mahalle çetesinden uluslararası tetikçiliğe

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalyan ve Türk polisinden oluşan bir ekibin düzenlediği operasyonla yakalandı. Motosikletli suikast timi olan ‘Daltonlar’ çetesinin lideri Barış Boyun, 3’ü cinayet olmak üzere 23 ayrı suçtan aranıyordu. İstanbul Yenibosna’da mahalle çetesi olarak kurulan Daltonlar, zamanla Balkanlardaki mafya örgütlerine para karşılığı taşeronluk yapıp cinayetler işleyen bir oluşuma dönüştü.

İtalya’nın Viterbo şehrinde, dün sabah İtalyan ve Türk polisinden oluşan bir ekibin düzenlediği operasyonda, kırmızı bülten ile aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun (40) yakalandı. Operasyonda ayrıca 16’sı Türk, 2’si İtalyan olmak üzere 18 suç örgütü üyesi de gözaltına alındı. 56 ayrı suç kaydı bulunan Barış Boyun, 3’ü cinayet olmak üzere 23 ayrı suçtan aranıyordu. Türkiye makamlarının talebi üzerine çıkarılan kırmızı bülten kapsamında Ağustos 2022’de İtalya Rimini’de cezaevine konulan Boyun’un daha sonra cezası ev hapsine çevrilmişti. Ardından şehri terk etmemesi şartıyla serbest bırakılmasına karar verilen Boyun, ortadan kaybolmuştu.

Haberin Devamı

175 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Barış Boyun organize suç örgütüne yönelik bugüne kadar gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda, 317 şüpheli yakalandı. Bunlardan 175’i tutuklandı ve 100’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Örgütü uzun süre İtalya’dan yöneten Boyun, Sırp mafya lideri Jovan Vukotiç suikasti, Kasımpaşa tribün lideri Yüksel Usta Hüseyin’in öldürülmesi, Beşiktaş’taki bir eğlence mekanının kurşunlanması ve Nusr-Et’in Etiler’deki restoranına silahlı saldırının talimatlarını vermişti. Barış Boyun’un Sırp Skaljari suç örgütü ve İstanbul Kağıthane’de polis Hakan Telli’yi şehit eden Anucur Çetesi ile husumetli olduğu biliniyor. Yunanistan Atina’ya bağlı Artemita bölgesinde geçen yıl 11 Eylül’de bir otomobile silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Boyun’un 6 elemanı öldürülmüştü.

Haberin Devamı

SUİKAST TİMİ ‘DALTONLAR’

İstanbul Yenibosna’da mahalle çetesi olarak kurulan Daltonlar, motosikletli suikast timi ile cinayetler işliyor. ‘Daltonlar’ çetesinin lideri olan Barış Boyun’un, örgütü Bahadır Akdağ (31) ve Beratcan Gökdemir (27) ile beraber yönettiği biliniyor. Bahadır Akdağ, 14 Ocak 2023’te Haliç Köprüsü üzerinde Anucur Çetesi lideri Halil Ay’a yönelik silahlı saldırıda Cumali Arslan’ın öldürülmesinden ötürü tutuklu yargılanıyor. Beratcan Gökdemir ise Sırbistan’da yaşıyor. Daltonlar çetesinin sosyal medya hesapları üzerinden propaganda yapıp, Anadolu kasabalarından gelen 20-25 yaş arasındaki gençleri çeteye tetikçi olarak katıyor. Suç olayları uluslararası ilişkilere kadar uzanan örgüt, Balkanlardaki mafya örgütlerine para karşılığı taşeronluk yapıp cinayetler işliyor.