Gündem Malatya Yeşilyurt'ta deprem! AFAD büyüklüğünü duyurdu

Malatya Yeşilyurt'ta deprem! AFAD büyüklüğünü duyurdu

Paylaş
Malatya Yeşilyurt'ta deprem! AFAD büyüklüğünü duyurdu

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD, Malatya'daki depremin Merkez üssünün Yeşilyurt ilçesi olduğunu duyurdu.

Malatya saat 08.35'te depremle sallandı. Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 5 olarak açıklandı. AFAD, depremin derinliğini 7 km olarak duyurdu.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen ve civar illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin' dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Malatya'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada "Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı olumsuz bir durumun olmadığını gelişmeleri takip ettiklerini açıkladı. Yazıcı açıklamasında, 'Malatya / Yeşilyurt merkezli 5.0 büyüklüğünde yaşanan depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim memleketimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Şu ana kadar bize gelen olumsuz bir durum yok, taramaya devam ediyoruz. 112'ye bildirilen olumsuz bir durum bulunmuyor. Vatandaşlarımızdan orta hasarlı ve ağır hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin ardından CNN TÜRK'te şu açıklamaları yaptı;

Bir kaç günden beri devam ediyor. Yeşilyurt'ta yine depremler olmuştu geçtiğimiz günler içerisinde. Bu tür depremlerin olması çok normal. Büyüklük olarak biraz yüksek. 4'ün en az 30 kat daha enerjisine sahip bir deprem. Yapılar için biraz tehlike arz ediyor. Enkazlar tamamen kalkmadan o bölgede yaşayan vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor.

Her şeyden önemlisi vatandaşlar bu depremi hissettiklerinden balkondan, camdan atlayabiliyorlar. Bu çok tehlikeli. Buna hayli dikkat etmemiz gerekiyor.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR HARİTA PAYLAŞTI: SANIRIM ŞİMDİ BU FAYI HARİTADA GÖREBİLİYORUM

Prof. Dr. Naci Görür de sosyal medya hesabından depreme dair açıklama yaptı.

Görür'ün açıklaması şöyle:

'Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt’ta 5,0 deprem. Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Sanıyorum şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel, sevgiyle'

Haberin Devamı
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem