Gündem Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünün 5.2 olduğu ifade edilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı'dan ilk açıklama geldi.

Malatya'da saat 16.04'te bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremin merkez üssü ise Battalgazi olarak açıklandı.

Haberin Devamı

5.2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD tarafından veriler paylaşıldı.

Depremin derinliği ise 13.93 km olarak duyuruldu.

KANDİLLİ 5.3 OLARAK DUYURDU

Kandilli Rasathanesi, Malatya'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Depremin derinliği ise 6.7 kilometre olarak duyuruldu. 

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da depremin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Malatya Battalgazi’de 5️,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

Haberin Devamı

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, "Depremi çok ciddi manada hissettik. Şu ana kadar 112'ye bildirilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

ARTÇI MI, ÖNCÜ MÜ?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında Büşra Arslantaş'a 5.2'lik depremi değerlendirdi.

Ersoy'un açıklamaları şöyle:

Malatya ve çevresinde 4'ü geçen depremler vatandaşları çok tedirgin ediyor, biliyorum. Bunlar 4 değil 5'in üzerine çıkan depremler olduğu için en az 30 tane 4 büyüklüğünde deprem olmuş kadar hissediyorlar. Dolayısıyla bu depremin de ne olduğuna bakacak olursak Doğu Anadolu Fayı'nın üzerine düştüğü için bunu artçı olarak kabul edebiliriz.

Ama Malatya ve çevresi enteresan bir yer. Çünkü hemen kuzeyinde de bazı faylar var ki; Doğu Anadolu Fayı'ın dışındaki faylar. Bu bölgede çok sayıda deprem oluyor. Ama dikkat çekici olan şudur ki; 5'i geçen pek çok deprem var burada. O bakımdan hakikaten izlenmesi gereken önemli yerlerden bir tanesi. Ama bu depremin Doğu Anadolu Fayı üstüne düşmesi nedeniyle merkez üssü, bunun bir artçı deprem olduğunu kabul edebiliriz.

BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞLARA UYARI

Elbette 5.2'den sonra da birkaç tane daha da küçülerek depremler devam edebilir. 4 büyüklüğünde 3.5 büyüklüğünde depremler olabilir. Özellikle hasarlı binalardan çok uzak durmak gerekiyor. Çünkü zaten hasarlı olduğu için bu büyüklükteki depremde bile yıkılması ya da hasarlı hale gelmesi mümkün olabilir. Bu bakımdan çok dikkat etmek gerekiyor. Daha deprem sürecini bitirmedik. Artçı depremlerin devam edebileceği uzun bir dönem var.

Haberin Devamı

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI: YIKIMIN OLDUĞU BİR HABERE ULAŞMADIK

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada şunları söyledi;

5'in üzerindeki bir deprem ciddi bir sarsıntı getiriyor. Bu da Malatyalıları, hepimizi tedirgin ediyor. Şu an çağrı merkezimizdeki tüm arkadaşlar dışarı çıktılar. Dışarı aldık. Evlerdeki insanlar da araçlarına ulaştı. Ulaşamayanlar caddelerde bekliyorlar. Belediyemizde herhangi bir sıkıntı söz konusu mu, onunla ilgili arkadaşlarımız, muhtarlarımızla görüşmeler yapıyorlar. Yıkımın olduğu bir habere ulaşmadık.

Vatandaşlarımıza şunu söylemiştik; 'Yıkımı bitmeyen ve ağır hasarlı binalar varsa bunlardan uzak dursunlar' diye uyarıyoruz. Tedirgin bir şekilde vatandaş bekleme halinde.

Haberin Devamı

Şu an can kaybıyla alakalı bize herhangi bir bilgi ulaşmadı. Her mahalledeki muhtarla bağlantı halindeyiz. Muhtarlarımızın bize ulaştırdığı herhangi bir bilgi söz konusu değil.