Gündem Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem

Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te hissedildi. Bakan Yerlikaya, "İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır." dedi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Deprem, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te hissedildi.

BAKAN YERLİKAYA: CAN KAYBI YOK, 22 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Hulusi Şahin depreme dair son bilgileri açıkladı. Vali Şahin, "Bir metruk bina yıkıldı, birkaç yaralı ihbarı aldık" dedi.

Haberin Devamı