Gündem Malatya'da korkutan deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den ilk yorum

Malatya'da korkutan deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den ilk yorum

Paylaş
Malatya'da korkutan deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den ilk yorum

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.55'de 4,3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Malatya Doğanşehir'de AFAD'ın verilerine göre 4.3; Kandilli verilerine göre ise 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu açıklamayı yaptı:

"Malatya Doğanşehir’de 4,3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. Gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

"DEPREMİN YERİ İTİBARİYLE YÜKLENDİĞİNİ ANLIYORUZ"

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamada bulundu.

Görür, “Arkadaşlar, demin Beğre/Doğanşehir- Malatya’da ,4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya Fayının güney ucunda. Malatya fayının Maraş’ta 6 Şubatta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Görür, "Arkadaşlar, Boğaziçi, depremi Küçüklü-Doğanşehir ve 4,3 olarak revize etti. Pek değişen birşey yok. Deprem Malatya, Doğanşehir ve Sürgü faylarının kesişim bölgesinde, sevgiyle" ifadelerine yer verdi.