Gündem Maraton için amele oldu

Maraton için amele oldu

Paylaş
Maraton için amele oldu

Harun Karaağaç emekli olduktan sonra atletizme merak saldı. 3 Mart’ta yapılacak ‘Tokyo Maratonu’na özel davet aldı. 66 yaşındaki Karaağaç Japonya yolculuğu için gerekli parayı kazanmak amacıyla inşaatlarda çalışmaya başladı.

Bursa’da emekli Harun Karaağaç (66) 2001’de tesadüfen katıldığı Polis Halk Koşusu’nda 3’üncü oldu. Aldığı başarı onu bu alana yöneltti, bir kulübe üye oldu, koşulara başladı. Haftanın 3 gününü antrenmana ayıran Karaağaç 3 ay sonra Türkiye genelinde, 6 ay sonra Balkanlar’da dereceler yaptı. Konya’da davet edildiği bir toplantıda tanıştırıldığı Tokyo’daki bir ilçenin belediye başkanı tarafından 3 Mart’ta yapılacak, 38 bin kişinin katılacağı ‘Tokyo Maraton 2024’e davet edildi.

Haberin Devamı

EMEKLi MAAŞI YETMEZ

Bir taraftan antrenmanlarına ağırlık veren Harun Karaağaç, diğer taraftan da Japonya’ya gidebilmek için inşaatlarda çalışmaya başladı. “Emekli maaşı ile bu kadar idmanı yapabilmek ve oraya gitmek çok zor, o para yetmez” diyen Karaağaç, “Emekli olmama rağmen inşaatlarda çalışıyorum, buna mecburum. Şu anda Tokyo’ya gitmek kolay değil. Sponsorum olmadığı için çalışıp, birikim yapıp o birikimle Japonya’ya gitmeyi, orada ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum” dedi. İHA