Gündem Mardin Mazıdağı'nda su kavgası: 2 ölü

Mardin Mazıdağı'nda su kavgası: 2 ölü

Paylaş
Mardin Mazıdağı'nda su kavgası: 2 ölü

Mardin Mazıdağı'nda su kavgası: 2 ölü

Mardin'in Mazıdağı İlçesi Yeşilköy Köyü'nde iki aile arasınde sel suyu tahliyeis yüzünden çıkan taşlı sopalı kavgada silahlar kullanıldı. Aileler arasında karşılıklı çatışmanın yaşandığı olayda 2 kişi öldü, 3'ü ağır 6 kişi de yaralandı.

Mazıdağı'nın Yeşilköy Köyü'nde yaşayan Tunç ve Akak aileleri arasında yağmur suyu yüzünden çıkan taş, sopa ve silahlı kavgada kan aktı. İddiaya göre, etkili olan yağmur yağışı yüzünden Akak ailesinden Ahmet Akak'ın evine sel suları gelmesi üzerine, okulun duvarını yıkıp, suyun seyrini değiştirdi. Bunun üzerine köy muhtarı Hüseyin Tunç, Ahmet Akak'a tepki gösterince, dün akşam iki aile arasında tırtışma yaşandı.

Köyde iki aile arasındaki tartışma bu sabah önce taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavga kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Karşılıklı silahların ateşlendiği olayda muhtarın kardeşi 40 yaşındaki Musa Tunç, diğer kardeşinin eşi 42 yaşındaki Boze Tunç, köylülerden Ahmet Akak, Alaattin Akak, Azize Doğu, ile isimleri henüz öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı.

Çatışmada yaralanan toplam 6 kişi Diyarbakır'daki hastanelere sevkedildi. Yaralılardan durumu ağır olan Musa Tunç, ile Boze Tunç, yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan Ahmet Akak, Alaattin Akak, Azize Doğu'nun tedavilerine devam edilirken, diğer 3 yaralının ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Jandarma geniş güvenlik önlemi aldığı köye giriş ve çıkışları yasakladı. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Bugün çatışan iki aile arasında 1 yıl öncede birbirleriyle kavga ettikleri ve olaylda 4 kişinin yaralandığı öğrenildi.