Gündem Maske takmayanların cezaları silinecek mi? Maske takmama cezasını ödeyenler paralarını geri alabilecek mi?

Maske takmayanların cezaları silinecek mi? Maske takmama cezasını ödeyenler paralarını geri alabilecek mi?

Paylaş
Maske takmayanların cezaları silinecek mi? Maske takmama cezasını ödeyenler paralarını geri alabilecek mi?

Koronavirüs salgınının en yoğun yaşandığı dönemlerde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile tüm yurtta maske takma zorunluluğu getirildi. Maske takmadığı tespit edilen vatandaşlara ise 900 TL ceza kesildi. Cezasını iki hafta içinde ödeyen vatandaşlara ise indirim uygulandı. 7 Ekim’de Meclis’e sunulacak 90 maddelik torba yasa teklifine yeni eklenen maddeler içinde maske cezası da olduğu belirtildi. Haberin ardından ‘Maske takmayanların cezaları siliniyor mu?’ ‘Maske cezasını ödeyenler paralarını geri alabilecek mi?’ soruları da gündeme geldi…

7 Ekim tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne uzun zamandır üzerinde hazırlanılan torba yasa sunulacak. Yasa teklifinde KYK kredi borç faizlerinin silinmesinden 2 bin TL’ye kadar icra borçlarının silinmesi gibi uygulamalar da yer alıyor. Bununla birlikte milyonların merakla beklediği konuların yer aldığı yasa teklifindeki madde sayısı son anda eklenen maddeler ile 90’a ulaştı.

Haberin Devamı

MASKE TAKMAYANLARIN CEZALARI SİLİNİYOR MU?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle yeni yasama yılına başladı. Meclis’in açılmasının hemen ardından da milyonların merakla beklediği konuları içeren torba yasa teklifi için çalışmalar tamamlandı.

AK Parti tarafından hazırlanan ve 90 madden oluşan torba yasa teklifi 7 Ekim tarihi itibariyle Meclis’e sunulacak.

Torba yasa teklifi içerisinde KYK faizlerinin silinmesi ve 2 bin TL'ye kadar olan icra borçların silinmesinin yer alacağı biliniyordu. Son eklenen maddeler içerisinde ise maske takmayanlara uygulanan cezaların silinmesi bulunuyor.  

MASKE CEZASINI ÖDEYENLER PARALARINI GERİ ALABİLECEK Mİ?

Belirlenen tarihlerde belirlenen yerlerde maske takmayan vatandaşlara güvenlik güçleri ve belediye ekipleri tarafından ceza yazılmıştı. Maske takmayanlara uygulanan 900 TL para cezası iki haftalık süre içerisinde ödendiğinde ise 675 TL’ye düşmüştü.

Haberin Devamı

Yeni yasa ile maske takmayanlara uygulanan para cezalarının silinmesi gündeme gelirken, para cezasını ödeyenlerin durumuna ilişkin bir bilgi bulunmuyor.