Gündem Mavi 'Anadolu' rüzgarı! Sarayburnu'nda heyecan... Dikkat çeken detay

Mavi 'Anadolu' rüzgarı! Sarayburnu'nda heyecan... Dikkat çeken detay

Paylaş
Mavi 'Anadolu' rüzgarı! Sarayburnu'nda heyecan... Dikkat çeken detay

Sarayburnu'na demirleyen dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu ziyarete açıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Türkiye’nin en büyük savaş gemisi 23 Nisan’a kadar gezilebilecek.

Cem Kerpiççiler-POSTA... Türkiye’nin en büyük askeri gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisiTCG Anadolu’yu tanıtmak için düzenlenen organizasyon için dün sabah saat 09.00’da Sarayburnu’nda buluştuk. İlk durağımız, 231 metre uzunluğundaki devasa geminin uçuş güvertesi oldu.

Haberin Devamı
Vatandaşlardan TCG Anadolu’ya yoğun ilgi

Güvertede bizi “Bayraktar Kızılelma”, “Bayraktar TB3”, 4 adet taarruz helikopteri AH1W, 4 genel maksat helikopteri Seahawk SH70 bekliyordu.

1123 PERSONELİ VAR

4 adet LCV çıkarma gemisi taşıyabilen havuz kısmı ve tankların da bulunduğu ağır araç güvertesi tam bir meydan okuma olarak gözümüze çarptı. Yüzde 70 oranında yerli olan, amfibi ve hava harekatları ile güç aktarımı icrasında kullanılacak TCG Anadolu, 230,8 metre uzunluğa, 32 metre genişliğe sahip. Tam teşekküllü hastane, 2 ameliyathane ve çeşitli silah sensörlerle komuta kontrol sistemlerine sahip geminin 1223 personeli var.

GİRİŞTE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Biz gemiyi gezerken dışarıda sürekli çoğalan kalabalığı gördük. Geminin iç bölümlerini ve gemide yer alan zırhlı araç ve SİHA’ları görmek isteyenler giriş kapısından yola kadar uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar Türkiye’nin böyle bir gemiye sahip olmasının gururunu yaşıyorlardı.

Haberin Devamı

94 ARAÇ TAŞIYABİLİYOR

Gemi, araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 araç taşıyabiliyor. Havuz güvertesinde 4 adet mekanize çıkarma gemisi konuşlanabiliyor. Uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 adet SİHA konuşlandırılabilecek, hangarda ise 19 helikopter veya 30 SİHA taşınabilecek.