Gündem Mavi gurur

Mavi gurur

Paylaş
Mavi gurur

Yerli ve milli imkanlarla üretilen gemilerin Türk Donanması’na teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biriyiz. Bunu büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Kendi göbeğimizi kendimiz kestik” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen Türk Donanması’nın TCG Anadolu’dan sonraki en büyük gemisi TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi gemisi ve dünyanın ilk insansız deniz aracı Marlin Sida’nın Yalova’daki Sefine Tersanesi’nde düzenlenen ‘Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni’ne katıldı. Konuşmasında sözü İsrail’in Gazze saldırılarına getiren Erdoğan “En son kötü sınavlarını Gazze meselesinde veren batılı ülkelerin ve uluslararası güvenlik kurumunun artık hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Günümüzün Führer’i Netanyahu’nun ve gözünü kan ve kin bürümüş ekibinin, Filistin halkına yönelik soykırıma varan barbarlıklarını sadece izlemekle yetindiler” dedi.

Haberin Devamı

‘TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’

Erdoğan “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Kendi göbeğimizi kendimiz kestik. İnsansız ve otonom deniz araçlarından, denizaltı platformlarına ve uçak gemilerine kadar çeşitli muharip deniz platformlarının geliştirilmesine de ağırlık vereceğiz. Hedefimiz savunma sanayiinde tam bağımsız bir Türkiye’dir” diye konuştu.

HUKUKUN ALTINDAN TÜNEL

Ardından Yalova’da Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Erdoğan “CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu DEM gibi bölücü emeller peşinde koşan partilerin elinde oyuncak olmaktır. Bu zihniyet 18 yıl hapse mahkum olmuş bir teröristi meclise taşımak için hukukun altından tünel kazmakla kalmıyor, şimdi işi daha ileri götürüp mahalli seçim işbirliği kisvesi altında cezaevindeki terör örgütü mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar. ‘3-5 oy daha fazla alacağız, 2-3 belediyede oylarımızı arttıracağız’ diye hoyratça çiğnenmedik hiçbir ilke, hiçbir değer bırakmadılar. Ülkenin ve milletin aleyhine her işte CHP ve DEM birlikte hareket ediyor. Aynı şekilde ülkenin ve milletin lehine ne iş varsa hepsine CHP ve DEM birlikte takoz koyuyor” dedi.

Haberin Devamı