Gündem Melek İpek'in hayatı film oluyor, başrolü kimin oynayacağı da belli

Melek İpek'in hayatı film oluyor, başrolü kimin oynayacağı da belli

Paylaş
Melek İpek'in hayatı film oluyor, başrolü kimin oynayacağı da belli

Antalya'da yıllar boyunca kendi evinde işkence gören ve tutuklanması tüm Türkiye'de gündem olan Melek İpek tahliye olmuştu. 2 çocuk annesi Melek İpek'in hayatı film oluyor.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Ilıca Mahallesinde 8 Ocak 2021 tarihinde evlerinde çıplak halde kocasının kelepçeli işkencesine maruz kaldıktan sonra eşi Ramazan İpek'i (Çelik) (36) av tüfeği ile vuran Melek İpek (31) tutuklandı. 2 çocuk annesi Melek İpek tutuklandı. Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette 7'den 77'ye herkes Melek İpek'e destek vererek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

26 Nisan 2021 tarihinde yapılan yargılamada 3 Ağır Ceza mahkemesi tarafından TCK 27 / 2 maddesi gereği "Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez." hükmü gereğinde tahliye oldu. Yerel mahkemeni kararını önce bölge istinaf, ardından Yargıtay onadı. Sabah'tan Erdoğan Öztürk'ün haberine göre, hayatına servis şoförlüğü yaparak devam eden Melek İpek'in hayatı film oluyor.

BAŞROLDE KENDİSİ OYNAYACAK

İki kız çocuğu annesi Melek İpek'in hayatını yer aldığı filmin başrolü kendisinin oynayacağı öğrenildi. Melek İpek ve avukatı Ahmet Onaran ile görüşmelerin ve anlaşmanın boyutlarının gizli olarak sürdü öğrenildi. Ancak anlaşmanın son anlaşmanın gelindiği kaydedildi.
Filmin çekimlerinin ise Türkiye'nin en doğal film sahnesi olarak adlandırılan melek İpek'in de doğup büyüdüğü yer olan Türkiye'nin en güzel doğal film sahnesi olarak ta adlandırılan Döşemealtı İlçesi Kovanlık Mahallesi'nde çekileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜ YAPIYOR

Melek İpek 26 Nisan 2021 tarihinde cezaevinden çıktığı günün ertesinde şalvar giyip iki kızının eğimi için çalışmaya başladı. Daha sonra asıl mesleği olan servis şoförlüğü yapan İpek, "Benim için iki kızımın eğitimi ve geleceği her şeyden önemli.
Bu günden sonra için nefes alıp vereceğim Kötü günler geride kaldı. İleriye bakmak zorundayım. İki evladımın iyi bir eğitim almaları, onların geleceği için çalışıyorum. Servis şoförlüğünü daha önce yapmıştım" diye konuşmuştu

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Ilıca Mahallesinde 8 Ocak 2021 tarihinde evlerinde çıplak halde kocasının kelepçeli işkencesine maruz kaldıktan sonra eşi Ramazan İpek'i (36) av tüfeği ile vuran Melek İpek'in (33) Mahkeme meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez." hükmü gereğinde tahliye edildi. Melek İpek, cezaevinde kaldığı 108'inci günün sonunda özgürlüğüne kavuştu.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmaya Melek İpek Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden sesli ve görüntülü görüşme sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. Siyah kazak ile mahkemeye katılan Melek İpek'in gözündeki morluklar geçtiği sadece anlında küçük bir yara izi kaldığı görüldü.

Haberin Devamı

Duruşma salonunda Melek İpek'in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkemeye STK'lar ve kadın dernekleri de takip etti. Mahkeme başkanın yargılamanın sonun gelindiği belirterek Cumhuriyet savcısından mütalaasının vermesini istedi.

SAVCI CEZA TALEP ETTİ

Cumhuriyet savcısı mütalaasında Melek İpek'in kast olmaksızın TCK 85/ 1 madde gereği kast olmaksızın "Taksirle insan öldürme" suçunda 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini talep etti. Ayrıca en alt sınırdan ceza verilmesini ve tutukluluk halinin devamını istedi.
Ramazan İpek'in avukatı mütalaaya katılmadıklarını belirterek "Buradaki dinlenen şahitler bir şiddet öyküsü yaratmak istemişlerdir. Melek'in Ramazan'dan kurtulma çabası vardır. Meşru müdafaanın aşılması söz konusu değildir. Eşi karşı öldürme söz konusudur" dedi.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARI İÇİNDE SAVUNMA YAPTI

Daha sonra söz alan Melek İpek, gözyaşları içinde konuşarak eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını o gece ise sürekli sabaha kadar aralıksız işkence yaptığını söyledi. "Eşim bana ilk defa dövmedi. Akşam bana ateş ettiğinde kafamı eğmesem ben ölecektim.
Banyoda çocuklarımın sesini duymadığımda onların öldüğünü düşündüm . Dua edip 'Allah'ım çocuklarımın acısını bana gösterme' dedim. Ramazan'dan sessizce ayrılmak istiyordum. Çocuklar doğmadan önce kurtulmak için kendimi öldürmeyi denedim. Eşimin ölmesi için değil aklımdan geçirmek dua bile etmedim." dedi.

SİSTEMATİK VE NİTELİKLİ ŞİDDET SABİT

Melek İpek'in avukatı Ahmet Onaran, ise yaptığı savunmada Ramazan İpek'in eşi Melek İpek'e sistematik ve nitelikli şiddet uyguladığını söyledi. Gelinen noktada maktulün profiline bakıldığında sürekli eşinin ailesi üzerinden tehditlerle devam ettiğini de belirten Onaran, "Meleğin çıplak ve ellerinde metal kelepçe olduğu sabittir. Tek el ateş ettiği sabittir. Olaydan sonra hemen 112 Acil Çağrı merkezini vurmak zorunda kaldığı telefonundan arayıp 'Ambulans istiyorum' diyor" diyerek Melek İpek'in beraatını ve tahliyesini talep etti.

Haberin Devamı

Melek İpek'in diğer avukatı Rıza Aslan ise savunmasında "Burada 'Örselenmiş Kadın Sendromu'nu yaşanmıştır" diyerek İpek'in beraatını yeniledi. Başkan duruşmayı bitireceğini söyleyerek Melek İpek'ten son sözünü söylemesini istedi. Melek İpek, "Ben böle olmasını hiçbir zaman istemedim" dedi. Mahkeme karar için duruşmaya ara verdi.

CEZA VERİLMESİNE YER YOK

Verilen aranı ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez." hükmü gereğinde tahliye edildi. Melek İpek, cezaevinde kaldığı 108'inci günün sonunda özgürlüğüne kavuştu. Kararı öğrene İpek gözyaşlarına boğuldu.

Melek İpek 26 Nisan 2021 tarihinde cezaevinden çıktığı günün ertesinde şalvar giyip çalışmaya başlayan Melek İpek, bu sırada üniversite sınavına girdi. İstediği Tıp Fakültesini tutturamayan Melek İpek, E sınıfı ehliyet sahibi. Babası Menderes Çelik'in aldığı aldığı servis minibüsü ile servis çeken İpek'in çalışma azmi ise başka çocukları, ailesi ve çevresindekilerin takdirini kazanıyor.

ONLARIN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Melek İpek bundan sonraki hayatında iki kızının eğitimi için çalışacağını kaydetti. Artık hem kendisi hem de kızları için çalışacağını belirten Melek, "Kötü günler geride kaldı. İleriye bakmak zorundayım. İki evladımın iyi bir eğitim almaları, onların geleceği için çalışıyorum. Servis şoförlüğünü daha önce yapmıştım" diye konuştu.