Gündem Melih Kalkan neden öldü, kaç yaşındaydı? Twitch yayıncısı Melih Kalkan’ın hastalığı kistik fibrozis nedir?

Melih Kalkan neden öldü, kaç yaşındaydı? Twitch yayıncısı Melih Kalkan’ın hastalığı kistik fibrozis nedir?

Paylaş
Melih Kalkan neden öldü, kaç yaşındaydı? Twitch yayıncısı Melih Kalkan’ın hastalığı kistik fibrozis nedir?

Melih Kalkan’ın genç yaştaki vefatı sevenlerinin yanı sıra Twitch platformundaki takipçilerini de üzüntüye boğdu. Twitch yayıncısı Melih Kalkan’ın vefat haberini yine bir yayıncı olan UNLOST takma adlı Cantuğ Özsoy duyurdu. Peki Melih Kalkan neden öldü, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi? İşte ayrıntılar…

Melih Kalkan, genç yaşına rağmen Twitch platformunda yaptığı yayınlarla büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Bilgisayar oyunlarına ilgi duyan ve bu konuda yaptığı yayınlarla adından söz ettiren Melih Kalkan 7 Aralık Perşembe günü hayata gözlerini yumdu. Acı haberin ardından Melih Kalkan neden öldü, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi? araştırmaları da yoğunluk kazandı.

Haberin Devamı

MELİH KALKAN NEDEN ÖLDÜ, KAÇ YAŞINDAYDI?

Melih Kalkan uzun zamandır kistik fibrozis hasatlığı ile mücadele ediyordu. 14 yaşında hayata gözlerini yuman Melih’in vefat haberini UNLOST kullanıcı adıyla ünlenen sosyal medya fenomeni Cantuğ Özsoy duyurdu. Özsoy Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Biricik kardeşimiz Melih ne yazık ki kistik fibrozis hastalığına yenik düştü, melek oldu. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben Bayrampaşa Merkez Camiinden kaldırılıp Topkapı Kozlu Mezarlığına defnedilecektir. Sevenlerine duyurulur" ifadelerini kullandı.

Melih Kalkan'ın vefatının ardından e-spor dünyasından da baş sağlığı mesajları geldi. 


KİSTİK FİBROZİS NEDİR?

Kistik fibrozis özellikle akciğerde ve pankreasta, ince bağırsakta ve karaciğerdeki kanalları, yolları tıkayarak ve cinsel organların sıvılarını etkileyerek kendini gösterir. Bir gendeki mutasyona bağlı oluşan kalıtsal ve genetik bir hastalıktır. Kistik fibrozis özellikle solunum ve sindirim sistemini etkileyen hayati tehlike yaratabilen çok önemli ve önem gösterilmesi gereken bir hastalıktır. Kistik fibrozisin kesin bir tedavisi yoktur ama etkilenen vücut sıvılarını seyreltmeye, balgamı atmayı kolaylaştırmayı ve arttırmaya yönelik tedaviler, ilaçlar ve iyi beslenme yaşam kalitesini arttırmak için önerilir.

Haberin Devamı