Gündem Mersin'de tartışmalı dava! 50 KM'lik maddi hasarlı kaza 'öldürmeye teşebbüs' olarak değerlendirildi, genç iş insanı tutuklandı

Mersin'de tartışmalı dava! 50 KM'lik maddi hasarlı kaza 'öldürmeye teşebbüs' olarak değerlendirildi, genç iş insanı tutuklandı

Paylaş
Mersin'de tartışmalı dava! 50 KM'lik maddi hasarlı kaza 'öldürmeye teşebbüs' olarak değerlendirildi, genç iş insanı tutuklandı

Mersin, Tarsus'un tanınmış ailelerinden Hıdıroğulları arasında çıkan kavga, adliye koridorlarına taşındı. Kavga sonrası 50-60 kilometre hızla yaşanan trafik kazası, bilirkişi raporlarına rağmen 'öldürmeye teşebbüs' olarak değerlendirilince, aracı süren ailenin bir üyesi de tutuklandı. Taraflardan birisinin içinde bir avukatın da bulunması hukuk camiasında tartışmalara da yol açtı. İşte aile içi bir kavga olarak başlayıp hukuk tartışmasına dönüşen olayın detayları ve yaşananlar...

Aile içi tartışma ile başlayan ve cezaevinde son bulan süreç geçtiğimiz aralık ayında yaşandı. Aile içi tartışma ile başlayan ve cezaevinde son bulan süreç geçtiğimiz aralık ayında yaşandı.

Haberin Devamı

FABRİKA BAHÇESİNDEKİ TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Tarsus-Mersin yolu üzerinde faaliyet gösteren ve kentin tanınmış ailesinden biri olan Hıdıroğlu Ailesine ait Hıdıroğlu Un Fabrikası'nın sahipleri arasında tartışma çıktı. Fabrika bahçesinde çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında her iki taraftan 8 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

BABASININ DÖVÜLDÜĞÜNÜ DUYAN GENÇ ARACIYLA FABRİKAYA GELDİ

İddiaya göre, babasının kavgada darbedildiğini ve kanlar içerisinde yerde yattığını telefonla öğrenen İbrahim Hıdıroğlu ilçe merkezinden aracıyla fabrikaya doğru hareket etti. Fabrika girişinde İbrahim Hıdıroğlu'nun kullandığı otomobil ile karşı tarafın aracı çarpıştı.

BİR AVUKAT DA YARALANDI

Haberin Devamı

Olayda İbrahim Hıdıroğlu ile kuzenlerinden birisi ile karşı grubun içerisinde bulunan Avukat Abdullah Çabuk da çeşitli yerlerinden yaralandı. Araya girenler tarafından son bulan kavga sonrası yaralananlar olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İLK SORGUSUNDA TUTUKLANDI

Kavganın soruşturması sürerken İbrahim Hıdıroğlu ise karşı tarafın şikâyeti üzerine olayda vefat eden herhangi bir kişi olmamasına rağmen Tarsus 2. Sulh Ceza Hakimliğinde "taksirle öldürme suçlamasıyla" tutuklanarak cezaevine gönderildi. İbrahim Hıdıroğlu'nun avukatları ise karara itiraz etti. Söz konusu dosyada hiçbir ölüm gerçekleşmediğini belirten İbrahim Hıdıroğlu'nun avukatları "Bilirkişi raporlarında da yer aldı. Saatte 50-60 KM hızla yaşanan bir trafik kazası. Kavgada ise herkes hafif yaralandı. Aile içi bir kavga ve iki kişinin basit yaralandığı olay taksirle adam öldürme suçu isnadına dönüştü. Müvekkilimizin tutuklanmasına anlam veremedik" dedi.

RAPORLARDA YER BULDU

Dosyaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporlarında da kavgaya karışan tarafların hafif şekilde yaralandıkları, hayati tehlikelerinin bulunmadıkları ve söz konusu trafik kazasında araçların saatte 40 ila 60 kilometre hızla seyrettikleri bilgisi yer almıştı.

 BARO'NUN AÇIKLAMASINA DA TEPKİ

Öte yandan fabrikadaki kavgaya karışan ve İbrahim Hıdıroğlu'nun çarptığı araçta bulunan Avukat Abdullah Çabuk hakkında Mersin Barosu tarafından yapılan "kınama" açıklamalarına da aile tepki gösterdi. Avukata, hukukçu kimliğinden dolayı bir saldırı olmadığını savunan aile bireyleri "Avukat Çabuk orada aile bireylerinden birisinin akrabası olması sebebiyle bulunuyordu. Kavga aile içindeki iki grup arasında yaşandı. Kavga esnasında avukat bey hukukçu kimliği ile değil aile bireyi olması sebebiyle bulunuyordu. Avukat Çabuk'un yaralanmasının avukat kimliği ile alakası yok" şeklinde beyanda bulundular.

Haberin Devamı