Gündem Meteoroloji illeri saydı: Gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! İstanbul, Kocaeli, Bursa...

Meteoroloji illeri saydı: Gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! İstanbul, Kocaeli, Bursa...

Paylaş
Meteoroloji illeri saydı: Gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! İstanbul, Kocaeli, Bursa...

Meteorolojiden Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi için gök gürültülü sağanak uyarısı geldi. Bazı illerimizde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğusu ve Eskişehir'in batısı, Manisa, Aydın, Muğla ve diğer iller için alarm verildi. İşte MGM'nin duyurduğu tarih ve saat.

Yarın bölgede beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğusu ve Eskişehir'in batısında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, buralarda yaşayanların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL'A UYARI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Doğu Anadolu'nun doğusunda gündüz yağmur var. Öğleden sonra ve gece Ege ve Marmara'ya yağmur geliyor. Sıcaklıklar tüm yurtta artmaya devam ediyor. İstanbul parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22 C, yarın yağmur daha kuvvetli" ifadelerini kullandı.

"HAFTA SONU SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR"

Şen, "Hafta sonu yağmur alanını genişletiyor. Sıcaklıklar bugüne göre 5-7 derece düşecek." dedi.

Haberin Devamı

EGE BÖLGESİNE SAĞANAK UYARISI

Öte yandan Ege Bölgesi'nde bekelenen gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarı yapıldı.

4-10 MAYIS HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji'nin 4 - 10 Mayıs 2023 hava durumu raporuna göre hava sıcaklıklarının yarın batı bölgelerden başlayarak azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.