Gündem Meteoroloji son dakika duyurdu! İstanbul dahil birçok il için alarm verildi

Meteoroloji son dakika duyurdu! İstanbul dahil birçok il için alarm verildi

Paylaş
Meteoroloji son dakika duyurdu! İstanbul dahil birçok il için alarm verildi

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı. 7 gün boyunca tüm yurt için alarm verildi. İstanbul dahil 5 kentte sarı kodlu uyarı yapıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği’nden de vatandaşlar için uyarı yapıldı. İşte 7 gün boyunca beklenen hava tahminleri…

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre; Marmara Bölgesi'nde yarın beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Sıcak ve kurak hava yarın itibarıyla son bulacak. Beklenen yağışın ise sabah 06.00 ile 18.00 saatleri arasında etkili olacağı bildirildi. Konu ile ilgili İstanbul Valiliği’nden de uyarı geldi.

Valilik sosyal medya hesabından, “İstanbul'da Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

5 KENTTE SARI ALARM

Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ

BİR HAFTA BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, yarından itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Acar, vatandaşları yağışlara karşı uyararak, "Yarın batı bölgelerden başlayacak olan yağışlar genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde, öğleden sonraları daha kuvvetli olma ihtimali var. Örneğin; yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya, İstanbul'un batısı, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yağışlar yerel kuvvetli olacak. Vatandaşlarımız buna dikkat etsinler" dedi.

"YEDİ GÜN BOYUNCA BU YAĞIŞLARIN TÜM YURTTA ETKİLİ OLMASINI BEKLİYORUZ"

"Ayrıca hafta sonu kuzey kesimlerden gelecek yeni bir yağışlı sistemle beraber yağışların tüm yurda yayılmasını bekliyoruz" diyen Acar, beklenen yağışların hava sıcaklıklarına etkisine ilişkin, "Hava sıcaklıkları da yağışlarla beraber mevsim normalleri civarına düşeceği ve hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar, yani yedi gün boyunca bu yağışların tüm yurtta etkili olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"RÜZGARLA İLGİLİ UYARIMIZ YOK"

Acar, rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege olmak üzere kuvvetli olabileceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Ancak diğer yerlerde rüzgar güney kesimlerde güney, doğu kesimlerde yine güney ve kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvetle esecek. Rüzgarla ilgili herhangi bir uyarımız yok şimdilik. Yağışlara dikkat etmek lazım. Yağışlar hafta sonu Doğu Akdeniz'de, İç Anadolu'nun doğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz'de yerel kuvvetli olma ihtimali var. Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait web sayfası ve mobil uygulamalarda anlık radar ve uydu görüntülerimizden bunu da takip edebilirler."

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği bölgelerde de yağış beklediklerini dile getiren Acar, "Deprem bölgesinde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de hava sıcaklıkları düşecek. Mevsim normalleri civarında seyredecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, deprem bölgesinde de yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde özellikle hafta sonundan sonra etkili olacak" dedi.

Acar, tatil bölgelerinde beklenen hava durumuna dair, "Tatil bölgelerimizde yarından itibaren özellikle perşembe, cuma ve cumartesi günleri, Ege ve Akdeniz'deki illerimizde ve tatil bölgelerimizde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara şahit olacağız" cümlelerine yer verdi.

Haberin Devamı

"Marmara'nın batısındaki yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olma ihtimali var" açıklamasını yapan Acar, şöyle devam etti:

"İç Anadolu Bölgesi cuma gününden itibaren özellikle İç Anadolu Bölgesi'nin doğu ve güneyinde yağışların kuvvetli olma ihtimali var. Bununla ilgili değerlendirmelerimiz devam ediyor. İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında yağış bekliyoruz. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde genellikle öğle saatlerinden sonra yerel, kuvvetli olma ihtimali bulunuyor."