Gündem Meteoroloji uyardı! Bazı illerde sağanak yağış bekleniyor...

Meteoroloji uyardı! Bazı illerde sağanak yağış bekleniyor...

Paylaş
Meteoroloji uyardı! Bazı illerde sağanak yağış bekleniyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji bazı illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olabileceği tahmininde bulundu. Kuvvetli rüzgar beklenmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar olabileceği ile ilgili Meteoroloji uyarı yaptı. İşte sağanak yağış beklenen iller...

 

Doğan Koç - Posta.com.tr - Yaz aylarında tatil planları yapanların gündeminde günlük hava durumu detayları bulunuyor. Sağanak yağış hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü, uyarıda bulundu. Meteoroloji, sağanak yağış olması beklenen illeri paylaştı.

Haberin Devamı

Meteoroloji, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olabileceği tahminin bulundu. Meteoroloji, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmini yaptı.

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olabilecek iller hakkında açıklama yaptı. Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile İstanbul çevreleri, Sakarya ve Kocaeli'nin iç kesimleri, Sinop, Tokat, Muş, Bitlis'in kuzeyi ile Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji, Erzurum'un güney, Bingöl'ün kuzey kesimleri ile Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

METEOROLOJİ'DEN KUVVERLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ile ilgili uyarıda bulundu. Meteoroloji, rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini paylaştı.