Gündem Meteoroloji uyarmıştı! Yağış başladı, İstanbul kilitlendi

Meteoroloji uyarmıştı! Yağış başladı, İstanbul kilitlendi

Paylaş
Meteoroloji uyarmıştı! Yağış başladı, İstanbul kilitlendi

Meteoroloji'nin son hava durumu raporunda beklenen kuvvetli rüzgar ve yağış nedeniyle 39 kente sarı kodlu uyarıda bulunmuştu. Uyarılar sonrası İstanbul'da yağış etkisini göstermeye başladı. D-100 Karayolu'nda trafik yoğunluğu oluştu. İBB Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 17.55 itibariyle kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 90 olarak ölçüldü. Metrobüs duraklarında da yoğunluk yaşandı. İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 20.30'da yüzde 60 olarak kayıtlara geçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu( Malatya dışında) ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çankırı çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA YAĞIŞ SABAHA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, İstanbul geneli ile Tekirdağ'ın Çerkezköy, Saray, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Ergene, Kapaklı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

VATANDAŞLARA UYARI: TEDBİRLİ OLUN

Sağanak nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su bakını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: KUVVETLİ OLMASI BEKLENİYOR

Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Twitter hesabından yapılan uyarıda, "Akşam saatlerinden itibaren, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile İzmir'in kuzeyinde (Dikili, Bergama) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. 18 Kasım Cuma günü, Kıyı Ege’de beklenen yağışların etki alanını genişleterek İzmir il geneli ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL’DA TRAFİK KİLİT! YOĞUNLUK YÜZDE 90

İstanbul'da etkisini gösteren yağış nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı. Kent genelinde mesai çıkışları yaklaşırken trafik artmaya başladı. İBB Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 17.55 itibariyle kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 90 olarak ölçüldü. İşten çıkıp evlerine gitmek için yola düşen İstanbullular yoğun trafikte adım adım ilerliyor.

YOĞUNLUK AZALMAYA BAŞLADI

İstanbul'da sağanak yağış etkili olmaya devam ediyor. Trafik yoğunluğu saat 19.10'da yüzde 89 olarak kayıtlara geçti. Sürücüler trafikte adım adım ilerliyor. Metrobüs duraklarında da yoğunluk yaşanıyor. Trafik yoğunluğunda biraz azalma yaşanırken, saat 20.30'da yoğunluk haritasında yüzde 60 olduğu görüldü.

Haberin Devamı