Gündem Meteoroloji ve AFAD’dan peş peşe uyarı: Metrekareye 100 kg düşecek

Meteoroloji ve AFAD’dan peş peşe uyarı: Metrekareye 100 kg düşecek

Paylaş
Meteoroloji ve AFAD’dan peş peşe uyarı: Metrekareye 100 kg düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan yarın İstanbul dahil tüm yurtta kuvvetli sağanak, sağanak ve kar yağışı görülecek. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji ve AFAD’dan yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu (Siirt dışında), Tekirdağ, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli (40 ila 70 kilometre/saat), Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50 ila 80, hamleli 90 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

7 KENTTE TURUNCU VE SARI ALARM

"Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Muğla"

METREKAREYE 50-100 KG YAĞIŞ DÜŞECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Daha bu başlangıç hava burada öğlen saatlerinden itibaren problem yaratacak gibi gözüküyor. Hem modellerde, hem tahminlerde hem de Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerinde. Turuncu uyarı verilmiş vaziyette. Bu bölgede yani Antalya’nın batı ilçeleri dahil olmak üzere Antalya’nın merkezi olmak üzere yaklaşık 90 hatta metrekareye 90 kg’ı geçecek kadar yağış yağabilir. Bu büyük ihtimal bu baskını yapabilir o yüzden çok dikkatli olunası lazım. Daha yağış başlamadı öğlen saatlerine doğru başlar.

Yağışla birlikte rüzgar artacak. Özellikle batı ilçelerde Finike, Kumluca tarafında öğlen saatlerinde yağış kuvvetli görünüyor. Konyaaltı, Muratpaşa ve Antalya’nın merkezinde ise yağış öğleden sonra kuvvetlenecek. Bu bölgede biraz daha fazla yağış görünüyor. Derelere dikkat etmek lazım. Geçen sene aynı bu tarihlerde tekrar yağış yaşanmıştı ve köprü yıkılmıştı.

Ege bölgesinde, Balıkesir’in güneyinden itibaren İzmir, Manisa, Aydın, özellikle Muğla’nın bodrum Köyceğiz ve Marmaris civarında kuvvetli yağış başladı. Vatandaşlar çok dikkati olsun.

EDİRNE

Edirne’de, sabah saatlerinden itibaren yoğun sis etkili oldu. Şehrin simgelerinden Selimiye Camisi başta olmak üzere tarihi eserler, sis ile kaplandı. Sis nedeniyle görüş mesafesi, yer yer 20 metreye kadar düştü. Bazı noktalarda trafikte aksamalar yaşandı. Hava sıcaklığının 6 derece ölçüldüğü kentte, sisin öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 9

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16 (Yağışların bu sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18 (Yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 (Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.)

Haberin Devamı

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 16

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 16

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 10