Gündem Meteoroloji'den alarm! Şehirleri sayıp uyardı: Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

Meteoroloji'den alarm! Şehirleri sayıp uyardı: Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

Paylaş
Meteoroloji'den alarm! Şehirleri sayıp uyardı: Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

Meteoroloji bazı bölgeleri uyardı. Kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkat. Gece saatlerinde başlayacak. Meteoroloji'nin uyardığı iller arasında İzmir, Aydın, Manisa’da, Bursa, Antalya da var. Ankara Valiliği'nden sağanak yağış açıklaması geldi. Sel, su baskını ve dolu yağışı tehlikesine de dikkat çekildi. İşte Meteoroloji'nin son hava durumu uyarıları.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Manisa’da, yarın (13.12.2022 Salı günü Balıkesir, Bursa ile zamanla Bilecik, Kütahya, Uşak, Muğla, Eskişehir ve Ankara’nın kuzey ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2) , İzmir, Aydın’ın kıyı kesimleri, Manisa ve Muğla çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin hava durumu uyarısına göre, kuvvetli yağışlarla birlikte, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, Güney Ege kıyı kesimlerinde küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İşte Meteoroloji'nin diğer hava durumu uyarıları:

BATI AKDENİZ İÇİN UYARI

11.12.2022 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren; Antalya çevreleri ile Göller Yöresinde başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 12.12.2022 Pazartesi saat 21.00'da etkisini kaybetmesi bekleniyor. En kuvvetli yağışlarla birlikte; sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına, hortum oluşma riski, kıyı kesimlerde küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

DENİZLERDE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR 

Batı Akdeniz'in doğusunda başlayan ve güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kms/sa), yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) fırtına şeklinde esen fırtınanın Pazartesi günü (12.12.2022) saat 15.00'te etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği, yarın kentte beklenen sağanak nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın Ankara'nın kuzey ve batısında kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

 İZMİR İÇİN DE UYARI GELDİ 

Meteoroloji'den, bu akşam gece saatlerinden itibaren İzmir için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı. Uyarıda, vatandaşlardan olası olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışın bu akşam gece saatlerinden itibaren İzmir genelinde etkisini göstereceği belirtildi. Açıklamada, "Yarın ilk saatlerden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m²) ve yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberin Devamı

Yağışın bu gece saatlerinde başlayacağı gece yarısı etkisini kaybedeceği belirtildi.

ESKİŞEHİR DE UYARILDI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Eskişehir’de yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Kentte metrekareye 21-50 kilogram civarında yağmur düşmesi öngörülüyor. Kuvvetli yağışla ilgili Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Merkezi yıldırım düşmesi, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

 AYDIN'A KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 13.12.2022 Salı günü ilk saatlerden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Aydın il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m), batı ilçelerinde (Kuşadası, Didim, Söke, İncirliova, Koçarlı ve Germencik) yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

Haberin Devamı

MUĞLA’YA SAĞANAK, DOLU VE TAŞKIN UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla için 13 Aralık Salı günü için şiddetli sağanak ve taşkın uyarısı yaptı.
Yapılan açıklamada, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın (13.12.2022 Salı günü) öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2 ), yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, hortum oluşma riski, yıldırım, küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. 

Haberin Devamı