Gündem Meteoroloji'den çok sayıda il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji'den çok sayıda il için sarı kodlu uyarı

Paylaş
Meteoroloji'den çok sayıda il için sarı kodlu uyarı

Sağanak yağış yurdun genelinde etkili olmaya devam ediyor. Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar sonrası vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji, merakla beklenen yeni hava durum raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda çok sayıda il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yerel ve aralıklı yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta Karadeniz ile Adana'nın doğu ve Osmaniye'nin batı, Şanlıurfa'nın doğu, Diyarbakır'ın güney ve Mardin'in batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında bu gece saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

18 İL İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu iller arasında Adana, Amasya, Çorum, Elazığ, Giresun, Ordu, Tokat, Tunceli, Kilis, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa ve Osmaniye var.

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Haberin Devamı