Gündem Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Kavurucu sıcaklar gidiyor, sel geliyor

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Kavurucu sıcaklar gidiyor, sel geliyor

Paylaş
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Kavurucu sıcaklar gidiyor, sel geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yapılan uyarıda Doğu Karadeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatleri ile yarın (Salı) sabah saatleri arasında Giresun, Trabzon çevreleri ile Rize'nin batısında yer yer kuvvetli olacağı belirtilerek vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Haberin Devamı

KARS'A DA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; 24.07.2023 Pazartesi günü öğlen saatlerinden sonra Kars ve çevrelerinde yerel kuvveti 21-50 kg/m2 olmak üzere sağanak yağmur bekleniyor.

Meteoroloji vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara dikkatli ve tedbirli olmalarını konusunda uyardı.

ERZURUM'A DA UYARI GELDİ

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum için bugün yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi, “24.07.2023 Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Haberin Devamı

ANTALYA'DA SICAKLIK DÜŞECEK, NEM ARTACAK

Yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası ile sıcaklıklar, geçen hafta mevsim normalleri üzerinde seyretti. Yurdun bazı noktalarında sıcaklık rekorları kırıldı. Turizm kenti Antalya'da da sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde seyretti, dün ise kent merkezinde 44.9 dereceye kadar ulaştı. Haftaya yine sıcak havayla başlayan kentte çarşamba gününden itibaren sıcaklığın 6 ila 8 derece arasında azalıp, mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre; çarşamba gününe kadar 40 derece üzerinde olması beklenen hava sıcaklığının, perşembe günü 35 dereceye kadar düşmesi beklenirken, düşük seyreden nem oranının ise yüzde 80'lere kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

İZMİR İÇİN 'SICAK HAVA' UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelerin ardından, dün yayınlanan hava durumu raporuna göre, sıcak hava dalgasının etkili olduğu İzmir'de 26 Temmuz Çarşamba günü haftanın en sıcak günü olacak. Termometrelerin İzmir'de 42 dereceyi, iç bölgelerde ise 44 dereceyi göstermesi bekleniyor. 27 Temmuz Perşembe gününden sonra hava sıcaklığının 37 dereceye, cuma itibarıyla ise 35 dereceye kadar düşeceği bildirildi.

Haberin Devamı