Gündem Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! O illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! O illerde yaşayanlar dikkat

Paylaş
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! O illerde yaşayanlar dikkat

Haziran ayının yeni haftası başladı ve yaz aylarının gelmesiyle beraber tatil planı yapanlar hava durumu tahminleri ile ilgileniyorlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Meteoroloji, sağanak yağış uyasında bulundu.

Doğan KoçMeteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı değerlendirmede; yurdun iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağını belirtti ve diğer taraftan ise bazı iller için sağanak yağış uyarısı paylaştı.

Haberin Devamı

O İLLERDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bolu, Sinop ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olması bekleniyor.

6 HAZİRAN'DA ORDU İÇİN SARI ALARM!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Haziran tarihinde Ordu için sarı alarm verdi. Sarı kodlu alarm türü meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtir.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışların kuvvetli olmasını beklediğinden dolayı ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi durumlarda tedbirli olması gerektiğini paylaştı.

Haberin Devamı

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük haritalı tahmini..