Gündem Meteoroloji'den sıcak hava durumu uyarısı! Tarih verildi, geliyor!

Meteoroloji'den sıcak hava durumu uyarısı! Tarih verildi, geliyor!

Paylaş
Meteoroloji'den sıcak hava durumu uyarısı! Tarih verildi, geliyor!

Türkiye için cuma günü uyarısı yapıldı. Hava sıcaklığı artıyor. Avrupa’daki sıcak hava dalgası Türkiye’ye gelecek mi? Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Önümüzdeki cuma gününden itibaren... İşte Meteoroloji Danışmanı Şen'in sıcak hava durumu açıklaması...

Avrupa’daki sıcak hava dalgasının Türkiye’ye olası etkisine ilişkin uzmanlar, hava sıcaklığının gelecek günlerde 5-6 derece artacağı uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, öngörülerini paylaştı:

“En son böyle bir sıcak hava dalgası 2003 yılında görüldü ve 35 bin kişi yaşamını yitirmişti. Şimdiyse ondan daha sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya Avrupa. hava dalgasına karşı önemli tedbirler alınıyor, çünkü bu da bir doğal afet sayılıyor. İspanya, Portekiz ve Fransa’da etkili olan bu sıcaklık İngiltere’de hissedilecek. Sıcak hava dalgası dememiz için de bu sıcak hava dalgasının en az 5 gün boyunca devam etmesi gerekiyor. Avrupa’da görülen şimdi bu şekilde. Türkiye bu sıcak hava dalgasından bu günlerde etkilenmeyecek. Önümüzdeki çarşamba günü sıcak hava dalgası Avrupa’dan güney-doğu Avrupa’ya kayması bekleniyor. Dolayısıyla Türkiye önümüzdeki cuma gününden itibaren sıcak hava dalgasından etkilenecek. Cuma günü etkisini gösterecek ve sıcaklıklar ülke genelinde 5-6 derece artacak. Bu sıcaklığın birkaç gün sürmesini bekliyoruz. Bu sıcaklıklar ısı çarpmasına neden olur, bu nedenle vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Orman yangınlarına karşı çok dikkatli olunması gerekiyor, tedbirler ve uyarıların bu yönde yapılmalı.”

Haberin Devamı

SICAKLIKLAR ARTACAK

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir de bu ayın sonuna kadar sıcaklıkların artış göstereceğini belirterek, “Suudi Arabistan üzerinden gelen bir sıcak hava kütlesi var, bununla sıcaklıklar yüksek seviyelere kadar ulaşacak. Önümüzdeki günlerde herhangi bir yağış da görünmüyor ancak Ağustos’un ilk haftası yağış görülebilir. Özellikle çocukların, yaşlıların ve kronik hastası olanların dışarı çıkmaması gerekiyor” dedi.