Gündem Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı: Karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı: Karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

Paylaş
Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı: Karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

Son dakika haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Son raporda hava sıcaklığı hakkında detaylı bilgi verildi. Çok sayıda il için karla karışık yağmur ve kar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin paylaşımında, "Çarşamba günü iç ve doğu kesimlerde biraz azalacak olan hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde artacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, hafta sonunda yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara'nın güneyinin 1000 metre üzeri kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz ile gece saatlerinden itibaren Bursa ve Yalova çevrelerinde, zamanla İstanbul, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevrelerinde yer yer kuvvetli, Bursa'nın 1000 m üzeri kesimlerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.