Gündem Mevsimin ilk karı yağdı! Her yer beyaza büründü

Mevsimin ilk karı yağdı! Her yer beyaza büründü

Paylaş
Mevsimin ilk karı yağdı! Her yer beyaza büründü

Rize'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Huser ve Palovit yaylaları beyaz örtüyle kaplandı. Öte yandan meteoroloji uzmanları yurdumuzu nasıl bi kış beklediğini yorumladı.

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının düşmesi ile bölgedeki yüksek rakımlı yaylalara kar yağdı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2 bin 300 rakımlı Huser ve Palovit yaylaları beyaza büründü. Kar yağışı sonrası yeşilliklerin beyaz örtülü ile kaplanması, görsel şölen oluşturdu. Yağışların 2 gün boyunca etkili olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

"EL NİNO KIŞI" GELİYOR: TARİH VERİLDİ

Öte yandan Meteoroloji uzmanlarına göre, Ekim ayı boyunca yağışlar daha çok yağmur şeklinde olacak gibi görünse de, ayın 15-20 arasında kar gibi sürprizler yaşanabilir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, El Nino'nun etkisi altındaki kışın Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya gibi iller için nasıl geçeceğini açıkladı.

YAĞMUR VE İLK KAR SÜRPRİZİ

Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı bir hava sistemi, Türkiye'nin iç kesimlerinde yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışlarını beraberinde getirebilir.

Özellikle Ekim ayının sonlarına doğru, kuzeyden gelen bir hava akımı, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalabileceği ve iç kesimlerde sezonun ilk karının yağabileceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya gibi şehirlerde bu dönemde kar yağışı bekleniyor.