Gündem MHP lideri Bahçeli: AYM, milli güvenlik sorunudur!

MHP lideri Bahçeli: AYM, milli güvenlik sorunudur!

Paylaş
MHP lideri Bahçeli: AYM, milli güvenlik sorunudur!

MHP'nin 55. yıl kutlama etkinliğinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AYM adalet ilkelerine savaş açmıştır. Teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Neyin dayatmasını yapıyor, kimlere mesaj ulaştırmaya çalışıyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ATO Congresium'da MHP'nin Kuruluşunun 55. Yıl Dönümü Kutlama Etkinliği'ne katıldı.

Haberin Devamı

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Aziz dava arkadaşlarım değerli ülküdaşlarım, muhterem misafirler, medyamızın güzide temsilcileri, hepinizi en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Türk ve İslam değerlerinin yaşatıldığı her yere selamlarımı gönderiyorum. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi'nin 55.kuruluş yıl dönümüdür. Hayırlı olsun inşallah, uğurlu olsun inşallah. Bahtiyarız, kıvanç doluyuz. Türk milletinin tevdi ettiği mirasa her zaman sadık kaldık. Bir dağ doruğuna tırmanır gibi kilitli kapıları açıyoruz.

Vatan ve millet sevgimizden asla ödün vermedik. Tuzaklar kuruldu yolumuza ama çizgimizden aşmadık. Kimi zaman pusu kurdular karanlık köşe başlarında çok şükür baş eğmedik diz çökmedik. 9 Şubat 1969 Adana'sından bu kez de başkent Ankara'da buluştuk. Gazi Mustafa Kemal'den Alparslan Türkeş'e kadar bizi biz yapan şahsiyetlere Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman şehitlerimizi de hürmetle rahmetle anıyorum.

Haberin Devamı

MHP, 55 yıldır milli ve manevi değerlerin tamamını esas alarak siyasal ve toplumsal merkezin temsilcisi olmuştur.

Türk milliyetçiliğinin kaynağı Türk tarihi ve kültürü, onun da sahibi Türk milletidir.

Tam bağımsız ve lider ülke Türkiye'nin tarih sahnesinde yer alması için üzerimize ne düşüyorsa yapmanın azmindeyiz. 2053'te lider ülke ve süper güç Türkiye'nin inşasını uzun vadeli stratejik hedef olarak görüyoruz.

"TÜRK BİRLİĞİ MUTLAKA GERÇEK OLACAK"

Tam bağımsız ve lider ülke Türkiye'nin tarih sahnesinde yerini alması için üzerimize ne düşüyorsa yapmanın peşindeyiz. Cumhuriyet'in yeni yüzyılı için tüm inanç ve kararlılığımızla çalışıyoruz. 21.yüzyılın ana meselesi adalet, huzur ve adil paylaşım arayışıdır.

Devir artık Türk devridir. Türk devri adaletin, huzurun, refahın, huzurun yakın gelecekteki sivrilen adresidir. Türkiye küresel güç olacak. Ümitler Türk dünyası ekseninde yerleşecek. Yeni hükümet sistemiyle lider ülke Türkiye olacak. Yeni yüzyılın lider ülke Türkiye olması konusunda faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. Türk birliği mutlaka gerçek olacak.

Haberin Devamı

Türk'ün ve Türkiye milletinin kaderi neyse Milliyetçi Hareket Partisi'nin de kaderi odur. Oyun içinde oyun kuranlara fırsat vermedik göz açtırmadık. Hangi coğrafyada haksızlıklar olmuşsa tarafımız mazlumlardan yana oldu. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövmedik. 55 yıldır dildeyiz, dilekteyiz, kalpteyiz, şehitlik anıtıyız.

AYM BAŞKANI'NA "BAY ZÜHTÜ" ÇIKIŞI

Mahkeme başkanı utanmadan, sıkılmadan hala AYM kararlarının 153. madde ile kesin olduğundan gerçek ve tüzel kişileri bağlayacağını iddia etmektedir.

Bay Zühtü... Senin ve bir kısım üye arkadaşının aklayıp hak ihlali kararıyla taltif ettiğiniz cani, 6 Şubat'ta terör saldırısına teşebbüs etti, polislerimizi yaraladı ve bir vatandaşımızın da hayatına mal oldu. Haberin oldu mu? Bu rezaleti duydun mu? Hak ihlali kararlarıyla Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik ve tarihsel haklarına ölümcül darbeler vurduğunuz, ne zaman görecek ve anlayacaksınız.